Nincs már mentelmi joga a volt fideszes EP-képviselőnek, a rendőrség nyomoz nőverési ügyében

2024. október 15. – 15:45

Nincs már mentelmi joga a volt fideszes EP-képviselőnek, a rendőrség nyomoz nőverési ügyében
Fotó: Katona Tibor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Megszűnt a mentelmi joga Győrffy Balázs egykor fideszes EP-képviselőnek két hónappal bántalmazási ügye után – írja a 24.hu. A lap szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárásban vizsgálja az esetet.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt mondta, súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt indult nyomozás, amit a Központi Nyomozó Főügyészség áttett a Budapesti V. Kerületi Rendőrkapitányságra. Az eddig eltelt időben az ügyészség tanúkat hallgatott ki, orvosi iratokat szerzett be, lefoglalást hajtott végre. Mivel Győrffy már nem tagja az Európai Parlamentnek, nem illeti meg a mentelmi jog, így már a rendőrség is nyomozhat az ügyében.

A lap emlékeztet, Győrffy még augusztus 23-án tette közzé, hogy ittasan „vitába keveredett egy hölggyel”, ez a vita tettlegességig fajult. Ugyan nem emlékszik a történtekre, elfogadhatatlan és vállalhatatlan, amit tett – ismerte be. Egy nőnek való beszólásból alakult ki állítólag vitatkozás, ez fajult el verekedésig.

Győrffyről EP-képviselői helyét egyébként Dömötör Csaba örökölte meg. A bukott képviselőről írt portrénkat itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!