Élőben hibázott Orbán Viktor, utólag megpróbálták átírni a beszédét

2024. október 13. – 09:06

Élőben hibázott Orbán Viktor, utólag megpróbálták átírni a beszédét
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Néprajzi Múzeum állandó kiállításának megnyitóján 2024. október 10-én – Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Belebakizott a beszédébe Orbán Viktor a Néprajzi Múzeum állandó kiállításának megnyitóján csütörtökön. A 444 cikke szerint a miniszterelnök azt mondta, hogy a múzeum épületének 2022. májusi megnyitásakor még a covid és a háború előtt jártunk. A koronavírus-járvány ugyanakkor 2020 márciusában jelent meg az országban, az orosz-ukrán háború pedig 2022. február 24-én tört ki.

A hibát Orbán stábjában is észlelhették, a miniszterelnök honlapjára ugyanis utólag már úgy töltötték fel a beszéd írásos szövegét, hogy pontosították két helyen az élőben elhangzottakat. Igaz, a jelenlegi verzióban még mindig az szerepel, hogy 2022. májusában a háborúk és szankciók előtt voltunk.

A miniszterelnök honlapjára feltöltött videóban úgy próbálták meg orvosolni a bakit, hogy kivágták azt a részt, amikor 2022. májusáról beszél. Cikkünk megjelenésekor ugyanakkor a HírTv és a közmédia YouTube-csatornáján még az eredeti verzió szerepel.

Élőben ez hangzott el szó szerint: „Nagyjából két és fél éve, 2022 májusában jártunk itt utoljára. Akkor nyitottuk meg az új Néprajzi Múzeumot, vagyis ezt az épületet. Ha visszaemlékeznek, akkor az még a nagy menetelés időszaka volt, akkor még a covid előtt voltunk, a járványok előtt, a háború előtt, a szankciók előtt és az infláció előtt.”

A miniszterelnök honlapja szerint ugyanakkor ezt mondta Orbán a beszéde elején: „Nagyjából két és fél éve, 2022 májusában jártunk itt utoljára. Akkor nyitottuk meg az új Néprajzi Múzeumot, vagyis ezt az épületet. Ha visszaemlékeznek, akkor az még a nagy menetelés időszaka volt, akkor még a covid után voltunk, a járványok után, a háború előtt, a szankciók előtt és az infláció előtt.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!