Jó mulatság, férfimunka volt – érkeznek a reakciók a strasbourgi EP-vitára

2024. október 9. – 19:54

Másolás

Vágólapra másolva

Jó mulatság, férfimunka volt – értékelte Orbán Viktor Facebook-oldalán a szerda vitát. Sorra érkeznek a reakciók magyar politikusoktól az Európai Parlament szerdai plenáris ülésére, ahol a képviselők Orbán Viktorral vitázhattak, emellett a miniszterelnök és Magyar Péter először nézhetett szembe egymással.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár X-en Orbánt idézte: „az európai egység nem azt jelenti, hogy elhallgattatunk mindenkit, aki nem ért egyet a többséggel, vagy Ursula von der Leyennel”. Majd hozzátette, hogy soha nem fogják elfogadni, hogy az európai egység azt jelenti: „a mi parancsunknak engedelmeskedsz, úgyhogy fogd be a szád, ha valami nem tetszik nekünk”.

Dömötör Csaba, a Fidesz EP-képviselője videójában arról beszélt, hogy „most már tudjuk, hogy ki melyik oldalon áll”. Szerinte a kormány a magyarokén, Magyar Péter pedig a brüsszeli politikáén. „A DK után ma a Tisza is csatlakozott a Magyarország elleni kórushoz, ahhoz a kórushoz, amely egy sor kérdésben akarja megtörni Magyarországot” – mondta Dömötör. Hozzátette: jó lett volna többet beszélni a magyar soros elnökség célkitűzéseiről.

Ellenzéki oldalról is érkeznek a reakciók a szerdai eseményekre. A Demokratikus Koalíció szerint „ki kell mondani: Orbán Viktor áruló, Magyarország szégyene”. A párt felidézte, hogy Molnár Csaba az Európai Parlament strasbourgi ülésén szólalt fel, és „mondta a miniszterelnök szemébe az igazságot”. Tompos Márton a Momentum elnöke arról írt, hogy a miniszterelnöknek és Orbán Balázsnak ma „beolvastak” az Európai Parlamentben. „Mindenhol egyértelmű, hogy a magyar kormány Putyin érdekeit szolgálja és ezzel egyidőben szembeköpi '56 emlékét és hőseit” – fogalmazott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!