Nem hagyta szó nélkül Rétvári Bence, hogy Magyar Péter Deutsch Tamásról egyeztetett Manfred Weberrel

2024. október 7. – 20:18

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar Péter az Európai Parlamentben egyeztetett Manfred Weberrel a mentelmi jog kérdéséről és arról, hogy feljelenti Deutsch Tamást rágalmazás miatt – derült ki a Tisza Párt vezetőjének Facebook-posztjából.

Magyar elmondta az Európai Néppárt frakcióvezetőjének, hogy ultimátumot adott a magyar kormánynak az európai ügyészséghez való csatlakozásról: ha ezt meglépi a kormány, akkor ő lemond a mentelmi jogáról.

A politikus posztjára Rétvári Bence, a Belügyminisztérium (BM) politikai államtitkára reagált, szintén a Facebookon. Azt írta, hogy „Manfred Weber, Magyar Péter brüsszeli főnöke” bevándorlókat akar Magyarországra, és migránstáborokat akar építtetni.

„Magyarországon nem lesz migránstábor, a migránsokat Brüsszelbe fogjuk szállítani” – jelentette ki Rétvári. Ezzel a „migránstáboros” kitérőjével az államtitkár már egy másik Magyar Péter-féle posztra reagált, lényegében két legyet ütött egy csapásra.

Magyar hétfői posztolt arról is, hogy a kormány 4,7 milliárd forintból építtetne menekülttábort a magyar-osztrák határ mellett Vitnyédre. A „szögesdróttal körbevett, rendőrök által őrzött táborról” Gulyás Gergely azt állította, hogy gyerektábor épül.

„Azóta a Magyar Hang megszerezte azokat a kormányzati előterjesztéseket, amiből egyértelműen kiderül, hogy mi is a sürgős építkezés célja” – írta Magyar.

Ahogy mi is megírtuk, a Magyar Hang birtokába jutott egy „A Magyarország menekültügyi feladatainak ellátásával összefüggő költségek biztosításáról” címet viselő dokumentum, amit ha elfogadtak volna, akkor kormányhatározatként elrendelte volna egy „menedékkérők elhelyezésére szolgáló befogadó állomás építését Vitnyéd-Csermajor településen”.

A kiszemelt területen állítólag névlegesen 500 fő befogadására alkalmas, minimális komfortfokozattal rendelkező tábort épített volna a kormány. Az ott található épületek állapota miatt a minimális komforthoz komolyabb felújításokra lett volna szükség. A projektre 4,7 milliárd forintot szántak volna, ennek egy részét elvileg már idén el kellett volna utalni.

Az államtitkár szerint viszont Magyarország pont azért kapott 200 millió eurós, azaz 78 milliárd forintos „gigabírságot”, mert nem hajlandó belemenni az EU menekülteket elosztó kvótarendszerébe.

„Ellenezzük, mert mi azt szeretnénk, hogy Magyarország megvédhesse a határait, meg is fogjuk védeni, és nem akarunk tömegesen migránsokat betelepíteni” – írta Rétvári.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!