Több tucat vietnámi állampolgárt íratott be életmentő képzésre a pécsi egyetemre az Orbán Áron által vezetett cég

2024. október 7. – 08:39

Másolás

Vágólapra másolva

Nem sokkal azután, hogy kiderült: vízumügyekben lobbizhatott Orbán Viktor öccse egy kiszivárgott hangfelvétel szerint, a Népszava arról írt, hogy az Orbán Áron által vezetett Multi Shoot Zrt. egy szerződés szerint 2024 elején életmentő képzést rendelt a Pécsi Tudományegyetemtől 20 fős csoportok számára. A Népszava azt írja, az ún. Citizen Life Saver alapképzésről szóló szerződést az egyetem kancelláriájának hivatalvezetője és Orbán Áron írta alá.

A megállapodás értelmében a PTE Általános Orvostudományi Karának Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központja vállalta, hogy hetente két, 20 fős csoportot fogad az egyetemen, és a csoportoknak két nap alatt 16 órás szakmai képzést nyújtanak angol vagy magyar nyelven életmentésből. Ezért a Multi Shoot Zrt. csoportonként nettó 30 ezer eurót, azaz kb. 12 millió forintot fizet az egyetemnek.

A lap megkereste Miseta Attilát, a PTE rektorát, hogy a megállapodásról érdeklődjenek, és utánajárás után azt a választ kapták, hogy a szerződés másolata valós, tényleg volt két vietnámi csoport, amik megkapták a képzést. A Népszava egy másik dokumentum alapján azt írja, az érintettek meghívóval érkezhettek a képzésre.

Orbán Áron nemrég arról panaszkodhatott a miniszterelnök egyik intézőjének, hogy a konzulok blokkolják a cége vízumügyeit. Csakhogy neki papíron nincs olyan cége, ami vízumügyekben járna el, a Multi Shoot Zrt.-ben vezérigazgatóként, nem tulajdonosként dolgozik. A fentiek miatt kérdéseket küldtünk a Multi Shoot Zrt.-nek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!