Elment a piacra, mire hazaért, már az új tulajdonosok cserélték le a zárat a korábbi NER-milliárdosnál

2024. október 7. – 14:46

Másolás

Vágólapra másolva

„Ugyan már több mint egy hónapja történtek az események, de szégyellem megírni, hogy hajléktalan lettem. A szégyen az megöli az embert, a szégyen arról szól, hogy ki vagyok vagy mi vagyok én. A szégyen lényemet támadja meg” – írta hétfőn, a Facebookon közzétett bejegyzésében Vitézy Tamás, a főpolgármesterségért induló Vitézy Dávid nagybátyja, majd azzal folytatta, nem neki kell szégyellni a történteket, hanem azoknak, akik miatt idáig elfajult az ügy.

Vitézy Tamás jobboldali üzletemberről Orbán Viktor miniszterelnök távoli rokonságának tagjaként szoktak írni, birodalma és vagyona akkora volt, hogy korábban rajta volt a leggazdagabb magyarok százas listáján. Foglalkozott ukrajnai gázimporttal, illetve turisztikai cégbirodalma is volt Horvátországban. Emellett egy Fidesz-párti bulvárújságot is terjesztett a Théma Lapkiadón keresztül.

Bejegyzésében, amit a 24.hu vett észre, Vitézy arról írt, hogy szerinte a közte és a NER-körbe tartozó Jellinek Dániel között évek óta zajló jogi események miatt foglalhatták el Máramaros út 47. sz. alatti ingatlanját, ahonnan épp csak a piacra ment el bevásárolni.

Vitézy Tamás gazdasági szakember beszédet mond, miután átvette a Debreceni Egyetem Pro Universitate Debreceniensi 2000 emlékérmet a Debreceni Egyetem tanévnyitó szenátusi ülésén a Főnix Csarnokban 2019. szeptember 8-án – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
Vitézy Tamás gazdasági szakember beszédet mond, miután átvette a Debreceni Egyetem Pro Universitate Debreceniensi 2000 emlékérmet a Debreceni Egyetem tanévnyitó szenátusi ülésén a Főnix Csarnokban 2019. szeptember 8-án – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

„A házba azonban nem tudtam visszamenni, mert a távollétemben betörtek, a kertkaput lánccal biztosítva lezárták, a garázskaput egy kocsi elállta és minden zár cseréje éppen folyamatban volt. Sem a kertbe, sem a garázsba, sem a házba bejutni nem tudtam.”

Ekkor kihívta a rendőrséget, akiknek a házban tartózkodók azt mondták – és ezt igazolták is –, hogy a ház az ő tulajdonuk, „végrehajtásban megvették, és lakcímkártyát mutattak, hogy ők vannak ide bejelentve. A rendőrök megállapították, hogy az én lakcímkártyám »lejárt«, nem érvényes, én nem lakhatok itt. Júniusban az európai parlamenti választáskor ezzel a kártyával igazoltam magam, tehát akkor még érvényes volt.”

Vitézy Tamást nem engedték be a házba a holmijaiért, a gyógyszereit is csak sokára kapta meg, írta. „Minden ruhám, személyes holmim, útlevelem, pénzem, irataim, laptopom a házban vannak – remélem még – ma is, nálam csak az van, amit egy szokásos vásárlásnál bárki magával visz. Próbáltam a Jellinek-eljárás eredményeként előálló új tulajdonosnak elmondani, hogy minden módszerük törvénytelen, mire az volt a válasz, hogy JELENTSEM FEL ŐKET. Megtörtént!” – írta Vitézy, aki kitért arra is, hogy legutóbbi karácsonykor így járt Fanni lánya is a balatonalmádi házában.

„Egyelőre nem tudom, mitévő legyek, látva, ahogy a korábbi feljelentéseim nem működnek, tehetetlennek érzem magam. Valóban hajléktalan vagyok, és ha ez így mehet tovább, rövidesen hontalan is” – áll a bejegyzésben, amiben Vitézy Tamás kemény hangú kritikát fogalmazott meg Jellinek Dánielről. Korábbi bejegyzései miatt Jellinek egyébként beperelte Vitézyt, mert „bűnöző” és „maffia” kifejezéseket használt, mire a Kúria kimondta, hogy Jellinek, mint a gazdasági élet meghatározó szereplője, az ország gazdaságára gyakorolt hatásánál fogva speciális közszereplő, és az átlagosnál jobban kell tűrnie a gazdasági tevékenységére vonatkozó kritikát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!