Bordás Gábor, az Rtl.hu korábbi főszerkesztője a Hvg.hu főszerkesztő-helyettese lesz

2024. október 4. – 13:49

Másolás

Vágólapra másolva

Hat korábbi RTL.hu-s dolgozó, köztük Bordás Gábor egykori főszerkesztő is a Hvg.hu-hoz igazol, tudta meg a Média1 egy hozzájuk eljutó belső levelezésből. Közöttük van Bordás Gábor is, aki az online portál 2021-es indulásától kezdve az RTL.hu főszerkesztője is volt, előtte pedig 24.hu-nál és a régi Origónál is dolgozott.

A Média1 szerint Gergely Márton, a Hvg főszerkesztője arról írt az e-mailben, hogy „Bordás Gábor feladata lesz, hogy a digitális platformokból a legtöbbet hozzák ki, a számok és adatok ismeretében optimálisan osszák el a tartalmakat, hogy azok előfizetésként vagy hirdetési bevételként hasznosuljanak”. Bordás október 21-én áll majd munkába.

Visszatért a Hvg.hu-hoz Rácz Johanna is, aki napi szerkesztői feladatokat kap, valamint a prémium tartalmakon belüli, nemközéleti cikkek szerkesztését, szervezését fogja biztosítani. Medvegy Gábor, egykori 24.hu-s dolgozó hírszerkesztőként csatlakozik a Hvg.hu csapatához. Rajtuk kívül szintén az Rtl.hu-tól érkezik Köves Gábor is, Kovács István és Lőrincz Tamás pedig már dolgozik is a Hvg.hu-nál.

A Média1 megkeresésére megerősítette a HVG a hírt. Szabó Zoltán, a HVG marekting- és terjesztési igazgatója azt írta:

„A hetilap és a digitális termékek szerkesztőségi integrációjában nagy előrelépést jelentenek a most érkező új kollégák, akik mind jelentős újságírói és szerkesztői tapasztalattal rendelkeznek.”

Bordás Gábor nyáron, az Rtl.hu átalakítása után távozott. A 2021-es indulása óta hírportálként működő oldalt ekkor alakították át egy olyan felületté, ami „az RTL lineáris és streaming-portfólióját támogató szórakoztató videókra, valamint ezeket kiegészítő magazin-jellegű tartalmakra épül”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!