Híroldal helyett videós online magazinként működik tovább az RTL.hu

2024. július 31. – 18:01

Másolás

Vágólapra másolva

Jelentősen átalakul az RTL.hu – derül ki az RTL közleményéből. A jelenlegi híroldali működés helyett az oldal online magazin lesz, ami „az RTL lineáris és streaming-portfólióját támogató szórakoztató videókra, valamint ezeket kiegészítő magazin-jellegű tartalmakra épül”.

„Az RTL Magyarország 2021 év végén alakította át az akkor már 3 éve működő RTL.hu-t videós hírportállá, de a telített hazai online hírpiacon, a globális szereplők, többnyire ingyenes videós tartalmai által dominált médiatérben és a videós hírfogyasztási szokások változása miatt nem bizonyult hosszútávon fenntarthatónak az RTL.hu működtetése”

– indokolják a döntést.

Az oldal videós tartalmai egy összehangolt marketing- és tartalmi stratégia részét fogják képezni, hogy még több nézőt és előfizetőt érjenek el, és a közlemény szerint több megjelenést kap majd a sport, például „az UEFA Bajnokok Ligájához, valamint az Európa Liga meccseihez kapcsolódó shortform videós tartalmak” formájában.

A hírszolgáltatás is jelentősen átalakul. A Híradó és az aktuális műsorok, mint például a Fókusz vagy a Reggeli tartalmai továbbra is felkerülnek majd az oldalra, szerkesztett formában.

„Az infotainment és szórakoztató videós tartalmak erősítésével egyidőben az RTL új, innovatív online hirdetési lehetőségeket fejleszt kereskedelmi ügyfelei számára.”

Bordás Gábor főszerkesztő átmenetileg marad pozíciójában, de az átállás után munkaviszonya közös megegyezéssel megszűnik. Az újonnan létrejövő, online videós szerkesztőség a marketing-kommunikációs igazgatóság részeként Bráth Péter marketing kommunikációs igazgató vezetésével dolgozik majd. Az RTL.hu új formáját ősszel kapja majd, de a működése addig sem áll le.

Az ügyre rálátó forrásaink szerint az újságírók munka nélkül maradnak. Arról, hogy ez hány ember érint, és arról, hogy elbocsátásokról vagy átcsoportosításról lesz-e szó, küldtünk kérdést az RTL-nek. Ha válaszolnak, frissítjük a cikket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!