Szaniszló Sándor: A DK támogatná a Tisza Párt főpolgármesterhelyettes-jelöltjét

2024. október 4. – 07:11

Másolás

Vágólapra másolva

Ha a Tisza Párt a következő hat hónapban a saját soraiból főpolgármester-jelöltet nevez meg, azt a Demokratikus Koalíció (DK) támogatja – mondta az ellenzéki párt fővárosi frakciójának vezetője, Budapest XVIII. kerületének polgármestere az M1 aktuális csatorna 48 perc című műsorában csütörtök este. Az MTI beszámolója szerint Szaniszló az ellenzéki oldalon a legnagyobb politikai erőnek nevezte a Tisza Pártot, és azt mondta, meg kell adni a bizalmat, hogy olyan embert jelölnek, aki alkalmas a feladatra.

„Szeretnénk időt adni arra, hogy a Tisza Párt belássa, hogy nekik az lenne az optimális, ha részt tudnának venni a főváros vezetésében” – mondta.

Az MTI azt írja, a műsorvezető azt mondta, meghívták a műsorba Ordas Esztert, a Tisza Párt fővárosi frakciójának vezetőjét, de sem ő, sem pedig a párt nem reagált a meghívásra. Szaniszló Sándor a Tisza Pártról szólva úgy fogalmazott, hogy a DK befejezte a pártnak szóló, „néha durva üzengetést”. Szerinte a Fővárosi Közgyűlés most „egyfajta közéleti laboratórium”, ahol lehetőség van megnézni, hogy azok a pártok, amelyek 2026-ban kormányt akarnak váltani, hogyan tudnak együttműködni. Ha tudjuk működtetni a várost, akkor hiteles lehet, hogy esetleg tudjuk működtetni az országot is közösen – fejtette ki.

Szaniszló visszautasította Magyar Péternek azt a kijelentését, hogy „van a Fidesz, meg van a kék Fidesz”, azaz a DK. A DK és a Fidesz kapcsolatáról szólva azt is mondta, hogy a Fővárosi Közgyűlésben valószínűleg a két párt között lesz majd a legtöbb vita, és a legkevesebb közös szavazás.

A Fővárosi Közgyűlés pénteki alakuló üléséről, arról, hogy mi lesz így Budapesttel, és miért indul olyan feszült körülmények között a Fővárosi Közgyűlés, mint még soha, itt írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!