Republikánus szenátorok jöttek Budapestre, aggódnak a magyar-orosz kapcsolatok miatt

2024. október 4. – 10:14

Másolás

Vágólapra másolva

Szenátorokból álló amerikai kongresszusi delegáció érkezett Magyarországra, hogy magyar kormányzati tisztviselőkkel és a civil társadalom képviselőivel találkozzanak, közölte az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége. Azt írták, hogy a szenátusi küldöttséget Jerry Moran kansasi szenátor vezette, tagjai voltak még Susan Collins, John Cornyn, John Boozman és John Hoeven szenátorok is, mindannyian az amerikai Republikánus Párt tagjai.

„Delegációnk és számos kongresszusi képviselőtársunk egyre nagyobb aggodalommal figyeli Magyarország egyre mélyülő kapcsolatát Oroszországgal, valamint demokratikus intézményeinek folyamatos erózióját. Magyarország továbbra is figyelmen kívül hagyja azokat az aggodalmakat, amelyeket a Kínához fűződő kapcsolatainak mélyítése kapcsán fogalmaznak meg szövetségesei és partnerei. Közös érdekünk, hogy országaink szorosan együttműködjenek”

– mondta Jerry Moran szenátor, aki a delegáció nevében szorgalmazta, hogy „Magyarország hallgasson szövetségesei aggodalmaira, és ennek megfelelően járjon el.”

Legutóbb februárban járt amerikai szenátorokból álló delegáció Magyarországon, akkor a svéd NATO-csatlakozás volt a látogatás oka.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!