Lőcsei Lajos: Önök hazaárulók, oroszok bábjai uralkodnak felettünk

2024. szeptember 30. – 16:03

Másolás

Vágólapra másolva

Hazánk feladásáról soha, semmilyen körülmények között nem lehet szó, mondta a napirend előtti felszólalásában a momentumos Lőcsei Lajos. „Hazánk feladása hazaárulás. (…) Aki hazaáruló, az önként lép ki a nemzet közösségéből. Aki hazaáruló, az népünk ellensége” – mondta Orbán Balázs '56-os szavaira utalva.

Lőcsei szerint párttársai büszkén kiálltak a hazaáruló Orbán Balázs mellett.

„Büszkék rá, hogy hazaáruló van önök között. Az Orbán-féle társaság a hazaárulók társasága”

– jelentette ki a Momentum politikusa.

Lőcsei szerint most csak bevallották Orbánék a hazaárulást, de több mint tíz éve dolgoznak azon, hogy kiszolgáltassák az országot Oroszországnak. „Az orosz atom egy atompóráz Magyarországon, a magyar nemzeten. Ezt a pórázt köti Orbán és Putyin együtt Magyarországra.”

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

A Momentum politikusa arról is beszélt, hogy a kormány orosz propagandával árasztja el az országot, Moszkvában írt propagandát terjesztenek magyar nyelven. Az orosz érdekeket szolgálja Paks II. mellett az „orosz kémbank” behozatala is. „Oroszország nem a barátunk. (…) Oroszország ellenséges ország.” Ennek az országnak üzente azt Orbán Balázs Lőcsei szerint, hogy jöjjenek be Magyarországra, és majd mi harc nélkül feladjuk az országot. „Oroszok bábjai uralkodnak felettünk. Ez az, amit mi magyarok nem fogunk elfogadni soha.”

„Orbán Balázs a kijelentését tisztázta, az félreérthető volt, az hiba volt. Emellett a leghatározottabban szeretném visszautasítani azokat a szavait, ami a magyar kormány, a magyar függetlenség, a magyar szuverenitás álláspontjában mondott” – válaszolta Lőcseinek a kormány nevében Panyi Miklós, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

Panyi képmutatónak tartja a hazaárulózást a Momentum politikusától azok után, hogy a párt a román párt mellett kampányolt Romániában, és mindent megtett azért, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós forrásokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!