Komjáthi Imre: Magyarország nem szuverén, hanem szuvenír Oroszországnak

2024. szeptember 30. – 14:28

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor tusványosi beszédére gondolt Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke a miniszterelnök napirend előtti felszólalását hallgatva. Orbán Tusnádfürdőn beszélt a Mátrixról és a piros bogyóról.

„Sajnos azt a bogyót vette be, amivel beleragadt abba a mátrixba, amit Rogán Antal és propagandagépezete épített”

– fogalmazott az MSZP társelnöke.

A kormány mindig arról beszél, hogy fontos a következetesség, és ezért kellett távoznia Novák Katalinnak és Varga Juditnak a kegyelmi botrányban. Csak nőkre érvényes a következetesség? Miért nem távozik Orbán Balázs is? – tette fel a kérdést Komjáthi a napirend előtti felszólalásában.

Orbán azt mondja, hogy Magyarország szuverén, Komjáthi szerint azonban inkább „szuvenír Oroszországnak”. A miniszterelnök arról is beszél, hogy fontos a gyermekvédelem. Ehhez képest Pintér Sándor kirúgja a gyermekvédelemben dolgozók harmadát, folytatta az MSZP társelnöke. Családbarátnak hívja magát a kormány, de egyetlen lépést sem tett a menstuációs szegénység felszámolásáért.

Hatalmas kihívások előtt állunk Komjáthi szerint: a mesterséges intelligencia már ránk rúgta az ajtót, és emberek tömegeitől vehetik el a munkát. Ez is egy olyan szakpolitikai vita lehetne, amire készen áll az MSZP társelnöke. Arról is beszélt, hogy a szakmunkáshitelt össze kellene kötni egy új bérlakásprogrammal, és vissza kellene hozni a lakástakarék-pénztárt.

Komjáthi Imre egyetért abban a miniszterelnökkel, hogy fontos a béke. Társadalmi béke azonban csak akkor lesz szerinte, ha megvalósul a társadalmi igazságosság is.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!