Kanász-Nagy Máté: A gyermekvédelemben dolgozók vegzálása nem segíti a szociális ágazatot

2024. szeptember 30. – 15:20

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar állam működési zavarára és a támogatás hiányára vezethető vissza, hogy nem működik jól a magyar gyermekvédelmi rendszer, mondta Kanász-Nagy Máté, az LMP képviselője napirend előtti felszólalásában.

A legsúlyosabb probléma szerinte a bérkérdés. A szociális ágazatban dolgozók bére messze elmarad a nemzetgazdasági átlagtól, bruttó 400 ezer forint a csúcs a szektorban. Kanász-Nagy elégtelennek tartja a nyár eleji béremelést is a szociális szférában. Arról is beszélt, hogy vegzálják a gyermekvédelemben dolgozókat, és ezzel nem lehet a minőséget emelni.

Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a 2010 előtti kormányokra mutogatott, és arról beszélt: az Orbán-kormány jelentős béremelést hajtott végre a szociális szférában is az elmúlt 14 évben. Rétvári azt javasolta Kanász-Nagynak, hogy kérdezze meg házon belül Gyurcsány Ferenctől, 2010 előtt miért csökkentették a szociális ágazatban dolgozók bérét. A szociálpolitika legjobb módszerének pedig továbbra is azt tartja, ha az emberek dolgoznak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!