Egy férfi ököllel sorozta, a földhöz csapta és végighúzta a kerítésen a lány arcát, aki nem állt szóba vele

2024. szeptember 25. – 14:35

Egy férfi ököllel sorozta, a földhöz csapta és végighúzta a kerítésen a lány arcát, aki nem állt szóba vele
Fotó: Ocskó Ferenc / Szegeder / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Beismerés esetén tizenöt év fegyházat kért az ügyészség arra a férfira, aki tavaly nyáron brutálisan megvert egy fiatal lányt a nyílt utcán azért, mert az nem állt vele szóba. A vádlottat szerdán a büntetés-végrehajtási intézet munkatársai vezetőszáron kísérték a Szegedi Törvényszék tárgyalótermébe, nem tett vallomást, a sértett nem jelent meg az ülésen.

Az eset 2023. augusztus 5-én történt a hajnali órákban Szeged belvárosában. Az ügyészség szerint N. S., a vádlott ekkor látta meg a fiatal, vékony testalkatú lányt a Feketesas utcában, aki a mobiltelefonját a füléhez tartva sétált. Elkezdte követni, néhány méterrel lemaradva beszélt hozzá, de a sértett folyamatosan haladt előre, visszautasította a közeledését.

Ezen a vádlott felidegesítette magát, félmeztelenre vetkőzött és elindult a lány felé, de ekkor már azért, hogy számon kérje. A Tisza Lajos körúton jártak, mikor a közelébe ért, majd szó nélkül nagy erővel tarkón ütötte úgy, hogy a sértettnek felkészülni sem volt ideje, azonnal eszméletlenül zuhant a járdára. A vádlottnak ez nem volt elég, a védekezésre immár képtelen lány fölé hajolt és további 10–15 ökölcsapást mért rá, nagy erővel.

Ezután megragadta a vállát, majd a védtelen testet többször felemelte és a betonjárdához csapta, melytől a lány koponyájának hátsó része többször is tompítás nélkül verődött a kemény burkolatnak. Végül felvette a földről először a karjába, majd a vállára dobta, a tehetetlen fej a válláról lelógva himbálózott jobbra-balra. A Kazinczy utca felé indult a sértettel, ahogy vitte, a lány fejét az utcában álló templom téglakerítésén is végighúzta.

N. S. a kegyetlen bántalmazást csak akkor fejezte be, amikor a történésekre többen is felfigyeltek. A szemtanúkat meglátva a magatehetetlen lányt a templom oldalfalában lévő, beugró imafülkébe dobta, és futva menekült el a helyszínről.

A fiatal sértett a történtek hatására közvetlen életveszélyes állapotba került, agykárosodást szenvedett és az életét csak a helyszínre kiérkező orvosi ellátás mentette meg. A férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolják. A szerdai előkészítő ülésen az ügyész úgy jellemezte a tettét, hogy a vádlott azt „brutálisan, gátlástalanul, emberi mivoltából kivetkőzve követte el”. Beismerés esetén 15 év fegyházbüntetést és 10 év közügyektől eltiltást kértek a férfira úgy, hogy szabadlábra nem bocsátható.

Fotó: Ocskó Ferenc / Szegeder / Telex
Fotó: Ocskó Ferenc / Szegeder / Telex

A vádlott nem értett egyet a vádirattal, de vallomást sem akart tenni. Ügyvédje vitatta, hogy a védence 10–15 nagy ütést mért volna még pluszban a lányra, mert azt a szakvélemény szerinte csak a tanúkra alapozva állította, és a külsérelmi nyomok sem igazolják a mennyiséget és az erősséget. Azzal sem értett egyet, hogy a férfi a lányt bedobta az imafülkébe és elfutott, és hogy védence emberi mivoltából kivetkőzve követte volna el a tettét. Arra kérte a bíróságot, hogy a vád minősítését életveszélyt okozó testi sértésben állapítsák meg.

Mivel az ügy kezdetekor készített igazságügyi orvosszakértői vélemény nem tudta pontosan megmondani, hogy a lány szenvedett-e maradandó károsodásokat, az ügyészség a korábbi vizsgálat kiegészítését kérte abban az esetben, ha tárgyalásra kerül a sor.

A sértett polgári jogi keresettel is élt a vádlott felé, amiből a védelem 10 millió forint sérelemdíjat el is ismert, a vádlott egyik hozzátartozója be is hozta az összeget készpénzben a tárgyalásra. A sérelemdíj végleges összege egyébként majd az eljárás végén derül ki, a bíró végül tárgyalásra utalta az ügyet, ami január 13-án folytatódik.

A szerző a Szegeder újságírója. A cikk a Szegeder és a Telex együttműködésének keretében jelenik meg a Telexen is.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!