Hét fővárosi szakszervezet Kiss Ambrust szeretné főpolgármester-helyettesnek

2024. szeptember 25. – 15:47

Másolás

Vágólapra másolva

Nyílt levélben fordult a Fővárosi Közgyűléshez a hét fővárosi szakszervezetből álló Fővárosi Közszolgáltató és Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége, azaz a FÖX. A levélben egyebek mellett közlik azt az elvárásukat, hogy a Fővárosi Közgyűlés őszi megalakulását követően azonnal kezdődjön meg a következő többéves bérpolitikai megállapodásról szóló tárgyalás.

A levélben az is szerepel, hogy a követelések teljesülésére vonatkozó garanciát az aláíró szakszervezetek Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes személyében látják. Kiss Ambrus a 2019-2024-es ciklusban Karácsony Gergely főpolgármester egyik helyettese volt, az viszont erősen kérdéses, hogy a most kezdődő ciklusban is az lesz-e, a Fővárosi Közgyűlésben 10 képviselői hellyel rendelkező Tisza Párt vezetője, Magyar Péter ugyanis többször beszélt arról, hogy ők nem hajandók megszavazni Kisst egy újabb ciklusra. Márpedig a Tisza nélkül Kissből csak akkor lehet főpolgármester-helyettes, ha fideszesek is támogatják, azt pedig, hogy erre mekkora esély van, mindenki döntse el maga.

A Fővárosi Közgyűléshez intézett nyílt levél aláírói, azaz az Egységes Közlekedési Szakszervezet, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók
Szakszervezete, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége, a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete, a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete, valamint a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége olyan dolgokat követelnek, mint hogy növeljék a reálbérek értékét, és hogy tartsák fenn az előző ciklusban kialkudott intézkedéseket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!