Csütörtöktől újra megindulhat a forgalom a budai alsó rakparton

2024. szeptember 25. – 08:04

Másolás

Vágólapra másolva

„Holnap, csütörtökön visszatérhet az autós forgalom a budai alsó rakpartra. Az FKF munkatársai megfeszített tempóban, időre végeznek a takarítással” – írta szerda reggeli posztjában Karácsony Gergely.

A főpolgármester szerint a pesti rakparton az uszadékfák és az iszap eltüntetése mellett a villamosalagútban maradt víz kiszivattyúzása még hátravan, ezért szerda hajnalban bevetettek egy nagy teljesítményű szivattyút, és azon dolgoznak, hogy a pesti rakpartra is minél hamarabb visszatérhessen a villamos- és az autós forgalom.

Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala
Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Karácsony azt írta: közel 150 munkatárs 33 célgéppel több mint 20 tonna uszadékfát és iszapot távolított el a rakpartokról, míg a csatornázási művek munkatársai több mint 520 ezer homokzsákot gyűjtenek össze a napokban. Az elszállított uszadékfát energiaként, a kiszárított homokot építkezéseken hasznosítják majd újra.

Közben a Főkert munkatársai a Római-partot, az Óbudai-szigetet és a Margitszigetet vizsgálják át, és felmérik a felázott gyökérzetű, emiatt veszélyessé vált fák állapotát. Ezeket a területeket akkor tudják visszaadni a budapestieknek, amikor már garantáltan biztonságosak lesznek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!