Orbán Viktor megköszönte Karácsony Gergelynek az árvízvédelmi együttműködést

2024. szeptember 24. – 07:50

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor arról is beszélt a keddi sajtótájékoztatón, hogy összesen 40 kilométeres ideiglenes védművet kellett kiépíteni a 2024-es nagy árvízre. 4,5 kilométer árvízvédelmi fal épült, kétmillió homokzsákot használtak fel, 55 ezer tonna homokkal. Mint Orbán elmondta, „az a zsák ami érintkezett vízzel veszélyes hulladéknak minősül”, ami nem lett felhasználva, azt elrakják későbbre.

Orbán Viktor sajtókérdésre válaszolva megköszönte Karácsony Gergelynek is az árvízvédelmi együttműködést. Beszélt a vízügy embereiről, akik összesen 5500 kilométert sétáltak le (ezt onnan tudni, hogy Orbán maga kérte ki az adatot). A miniszterelnök szerint átlagosan 6,5 métert emelkedett a víz, Budapesten például az árvíz előtt 205 centin állt a víz a tetőző 830 cm volt.

Orbán arról is beszélt hogy új árvízvédelmi beruházásokról akár pár nap múlva, a kormány ülésén is beszélhetnek. „Több helyütt tűnik értelmesnek, hogy mobilgátat építsünk azért, hogy ne kelljen egy következő árvíznél már homokzsákolni” – tette hozzá. Ez nem olcsó, de nem is vágja földhöz a magyar államháztartást Orbán szerint, aki az EU-s támogatásokról azt mondta, hogy az olyan, mint „a kutya vacsorája”, ha adják, megköszönjük, de nem számítunk rá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!