Orbán: Kedden tetőzik az ár Mohácsnál, aztán szépen lassan kikísérjük az országból

2024. szeptember 24. – 07:45

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor keddi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy ma még dolgozik az árvízvédelmi operatív törzs, de holnaptól már ebben a formában nincs szükség a munkájukra, mondta. Orbán arról beszélt, hogy az ár kedden Mohácsnál tetőzik, aztán „szépen lassan kikísérjük” az országból. Orbán szerint a héten várható csapadék, de ez nem befolyásolja az árhullám levonulását.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy hétfőn tetőzött az ár Baján, amely 850 centiig védhető meg, tegnap viszont 925 centinél állt ott a víz: mint Orbán mondta, a gát átvágásával ott árvízvédelmi protokoll történt. Az árvíz kimenése után jöhetnek az egészségügyi szakemberek, mondta Orbán, hozzátéve, ezért van ott a tájékoztatón Müller Cecília is.

Orbán szerint kedden jóval kisebb területen kellett már védekezni. Az ár átlagosan 1-2 méterekkel ment lejjebb eddig, Budapesten 162 centi az apadás mértéke. „Minden okunk megvan azt remélni, hogy ez a legmagasabb árhullám, egyetlen pontján sem csap át a gátrendszerünknek” – összegezte a miniszterelnök.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!