A KTM azt ígéri, nem csökken a kormányhivatalokhoz átkerülő katasztrófavédelmisek fizetése

2024. szeptember 23. – 08:13

Másolás

Vágólapra másolva

Változatlan feltételekkel veszik át a katasztrófavédelem munkatársait a kormányhivatalok – áll a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közleményében.

Azt, hogy a katasztrófavédelmi igazgatóságok hatósági jogköreinek egy részét a kormányhivatalok veszik át, már áprilisban lehetett tudni, azonban ekkor még sem az átszervezés határideje nem volt ismert, sem az, hogy milyen feltételekkel veszik át a munkavállalókat. Múlt héten derült, ki hogy az átszervezés október 1-én történik meg, amellyel a kormányhivatalokhoz a több tízezer hatósági engedélyezési ügy mellett több mint ezer munkavállaló is átkerül a Katasztrófavédelemtől.

Az átszervezés részleteiről a három érintett szakág, a vízügy, a tűzvédelmi és az iparbiztonsági szakág munkatársai is múlt héten értesültek. Ekkor tudták meg azt is, hogy az átszervezéssel járó jogviszonyváltás romló munkakörülményekkel is járhat, kevesebb jövedelmet és kevesebb szabadságot jelenthet.

Ezt a hírt cáfolta most közleményben a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium (KTM). Azt írják, ha a munkavállalók a jogviszonyváltás mellett döntenek, a hatályos szabályok mellett az illetményük nem lehet kevesebb annál, mint ami a Katasztrófavédelemnél betöltött pozíciójuk alapján jár nekik. Ha a munkavállaló nem önként vált jogviszonyt, hanem átvezénylik, a vezénylés ideje alatt akkor is a hivatásos jogviszony szerinti illetmény jár.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!