„Vízben áll 1500 köbméter mocsok” – a DK szerint a Fővárosi Kormányhivatal gondatlansága miatt öntötte el az árvíz az illegális szemétlerakókat Csepelen

2024. szeptember 22. – 13:30

Másolás

Vágólapra másolva

„A Demokratikus Koalíció azzal vádolja a Fővárosi Kormányhivatalt, egészen pontosan annak vezetőjét, Sára Botondot, hogy felelőtlensége súlyos egészségügyi és környezetvédelmi kockázattal fenyegeti a csepelieket” – magyarázza Gyurcsány Ferenc új Facebook-videójában.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, szombaton a Csepel-sziget nyugati oldalán található Fácános dűlőn körülbelül 1500 köbméternyi illegálisan lerakott szemetet öntött el az árvíz. Az ott élők már korábban is felszólaltak a temérdek mennyiségű szemét ellen, 2023 őszétől a DK szakpolitikusa, Kocsis-Cake Olivio és a párt választókerületi elnöke, Paál Géza pedig rendszeresen fordult a hatóságokhoz a problémával.

Gyurcsány szerint a hatóságok nem törődtek az illegálisan lerakott szeméttel, azt mondták, „nem kell izgulni, nem lesz árvíz.”

„Vízben áll 1500 köbméter mocsok, nem kell hozzá szakértőnek lenni, hogy tudjuk, ennek az lesz vége, hogy a víz bemossa a mocskot Csepel-sziget földjébe. Bemossa oda, ahonnan előbb-utóbb az ívóvizünket fogjuk beszerezni”

– mondja a videóban a DK elnöke, aki szerint a kormányhivatal nem akar 40 millió forintot költeni a csepeliek védelmére, pedig a hivatalt felügyelő kormány szórja a pénzt. Például több milliárdot a hittan- és erkölcsoktatásra.

„A hivatal gondatlansága veszélyezteti a csepeliek és a budapestiek egészségét. A kormány vonja felelősségre a hivatalt és Sára Botondot, és tisztítsák meg az érintett részeket” – teszi hozzá Gyurcsány.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!