Dömös, Pilismarót és Dobogókő vízhálózata is fertőzött

2024. szeptember 22. – 15:43

Másolás

Vágólapra másolva

Határérték feletti a szennyezés a dömösi kutakban – mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a vasárnap reggeli árvízvédelmi sajtótájékoztatón. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) azonban a legutóbbi, szombati vonatkozó közleményében három településről ír, ahol fertőzött az ivóvíz: Dömös mellett Pilismaróton és Dobogókőn is.

Az érintett településeken „a hálózati ivóvíz közvetlen emberi fogyasztásra (ivásra, főzésre) jelenleg kizárólag forralást követően alkalmas. Mosogatást követő öblítést is forralt vízzel tegyék. Csecsemőket, kisgyermeket ne fürdessenek ebben a vízben, csecsemőtápszert palackozott vízzel készítsenek. A kisgyerek ivóvízfogyasztásához is palackozott vizet használjanak” – írja az NNGYK.

A hatóság azt is megjegyzi, hogy az ivóvíz minőségének helyreállításához szükséges beavatkozások megtörténtek, és a laboratóriumi ellenőrzés folyamatosan zajlik, bármilyen változásról értesíteni fogják a lakosságot. „A helyi vízszolgáltatók és a népegészségügyi hatóságok a rendkívüli árhullám miatt a veszélyeztetett területeken folyamatosan felügyelik a vezetékes ivóvízellátást. Jelenleg az árvízzel érintett további településeken megfelelő az ivóvíz minősége” – írják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!