Az árvíz miatt 17 órakor lezárják a 55-es főutat Pörböly és Baja között

2024. szeptember 22. – 14:49

Másolás

Vágólapra másolva

Az árvíz nemcsak az emberek, hanem az állatok világát és mindennapjait is megbolygatja. A Bács-Kiskun vármegyei rendőrség Facebook-oldalán osztott meg egy videót, amit szombat este készítettek a hatóság tagjai sisakkameráikkal. „Az éjjel valóban felébredt a természet az 55-ös főúton, Baja és Pörböly között” – írták a videóhoz. A felvételen az látható, hogy a szalagkorlát mentén szarvasok gyűltek össze, amik feltehetően keresik a menekülő utat az árvíz elől.

A Police.hu azt írja, a dunai árhullam miatt vasárnap és hétfőn több helyszínen lép életbe forgalomkorlátozás és útlezárás. Az 55-ös főút Pörböly és Baja közti szakaszát szeptember 22-én 17:00 óra és szeptember 23-án 07:00 óra között teljes szélességében lezárják. Az arra közlekedők – a forgalom nagyságától függően – arra számíthatnak, hogy mind Pörböly, mind Baja irányából kizárólag rendőri felvezetéssel haladhatnak át az útszakaszon vasárnap 17 óra és hétfő reggel 7 óra között.

Mindemellett továbbra is 40 km/h-s sebességkorlátozás van érvényben a 6-os főút paksi szakaszán a Lidl áruház és az OMV töltőállomás között szeptember 20-án 14:00 órától az árhullám levonulásáig. Gerjenben szeptember 21-én 10:00 órától lezárták a komplejáróhoz vezető utat. Ma, szeptember 22-én 10:00 órától pedig lezárták Fadd-Domboriban a komplejáróhoz vezető utat is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!