„Nincs szuverén ország jól szervezett közlekedés nélkül” – Lázár János helyettese kitüntette a MÁV-Start vezérigazgatóját

2024. szeptember 21. – 18:39

Másolás

Vágólapra másolva

„Nincs szuverén ország, de nincs saját identitással bíró nemzet és polgárság sem jól szervezett közlekedés nélkül” – mondta Csepreghy Nándor, az Építési és Közlekedési Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton Budapesten az MTI beszámolója szerint. Díjat adott át többek között a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatójának.

Az államtitkár arról beszélt, hogy szeptember 21-én ünnepli az ország Széchenyi István születésének 233. évfordulóját, aki a függetlenné váló Magyarország első felelős kormányának közlekedési miniszteri tisztségét töltötte be, és nagy hatású országépítő munkát tett le az asztalra.

Csepreghy a díjátadón jelen lévő közlekedési szakembereket Széchenyi István szakmai és szellemi örököseinek, egy fontos és gazdag örökség őrzőinek és gyarapítóinak nevezte. „Ma azokat ünnepeljük, akik nemcsak szívvel és lélekkel dolgoznak a magyar közlekedésben és a magyar közlekedésért, hanem ésszel is, szaktudással, felelősséggel, mérhető teljesítménnyel.”

Lázár János Facebook-bejegyzése szerint idén a legmagasabb kitüntetést, a Baross György-díjat Mosóczi László, a MÁV-Start Zrt. és Volánbusz Zrt. vezérigazgatója kapta életműve elismeréseként. Mosóczi tavaly januárban került a MÁV élére. Korábban az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkáraként felelt a közlekedéspolitikáért, előtte pedig helyettes államtitkárként dolgozott a területen.

A MÁV nem épp a legszebb napjait éli mostanság: az állami cég vonatai tavaly öt év nyolc hónapot késtek, idén júliusban az InterCityk alig több mint harmada volt csak pontos. Idén nyáron több mozdony kigyulladt, síncsavarok törtek el, egy kisiklás után pedig napokra összeomlott a vasúti közlekedés az országban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!