Pénteken kirúgták a nyírmeggyesi tanárt, aki büntetésként alsóneműre vetkőztette a diákjait

2024. szeptember 20. – 17:10

Másolás

Vágólapra másolva

A Köznevelési Államtitkárságot és a Klebelsberg Központot sem értesítette a tankerület arról, hogy a Nyírmeggyesi Arany János Iskolában egy 44 éves tanárnő büntetésként alsóneműre vetkőztette a diákjait – írta a Telex megkeresésére a Belügyminisztérium Kommunikációs Főosztálya. Levelükben azt írták, az illetékes államtitkárság elítéli a történteket, „az esetlegesen szükséges fegyelmezés sem indokolhatja a gyermek megalázását és nem magyarázhatja az osztálytársak előtt történő levetkőztetés módszerét” – fogalmaztak.

Válaszuk szerint az ügyben a tankerületi igazgató a rendőrség jelzése alapján augusztus 15-én belső vizsgálatot rendelt el, a szülők részére augusztus 21-én rendkívüli szülői értekezletet tartott, augusztus 28-án pedig, a rendőrségi eljárással párhuzamosan fegyelmi eljárást indított a tanító ellen.

Levelükben azt is írták, hogy az érintett pedagógus jogviszonyát pénteken megszüntette a tankerület, miután a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság a kiskorú veszélyeztetése bűntett megalapozott gyanúját csütörtökön nyilvánosságra hozta. A pedagógust már a rendőrség is kihallgatta, a 44 éves tanárnő panasszal élt a kihallgatás ellen.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a vád szerint a nyírmeggyesi tanárnő azzal büntette a szerinte rosszul viselkedő diákokat, hogy kihívta őket a táblához, és az osztály előtt alsóneműre vetkőztette őket. Az esetről nyáron szereztek tudomást a szülők, és jelezték az iskola vezetésének is, hogy mi történt, de állításuk szerint a pedagógus azóta is az intézményben tanít. A beszámolók szerint volt olyan érintett szülő, aki a történtek miatt íratta át másik iskolába a gyerekét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!