Büntetésként alsóneműre vetkőztette a diákjait egy nyírmeggyesi tanár, a rendőrség nyomozást indított

2024. szeptember 19. – 13:58

Másolás

Vágólapra másolva

Egy nyírmeggyesi általános iskola tanára azzal büntette a szerinte rosszul viselkedő diákokat, hogy kihívta őket a táblához, és az osztály előtt alsóneműre vetkőztette őket. A felháborodott szülők az ATV Híradónak számoltak be a történtekről. Az esetről nyáron szereztek tudomást a szülők, és jelezték az iskola vezetésének is, hogy mi történt, de állításuk szerint a pedagógus azóta is az intézményben tanít.

„Nagyon rossz érzés volt így az egész osztály előtt”

– mondta az alsóneműre vetkőztetett diákok egyike, akiket a tanár csak azért büntetett meg, mert futkároztak az aulában. A gyerekek sokáig nem is merték elmesélni az esetet. Nyáron viszont a szülők is megtudták mivel büntette a diákokat a pedagógus. Az egyik szülő például azt mondta az ATV-nek, hogy csak a bugyi maradhatott a gyerekén.

„Szégyellte magát, hogy le kell vetkőznie, és le kellett venni a kis pólóját, és pont akkor nem volt rajta top, mikor ez megtörtént”

– mondta az anyuka, akinek a lánya a történtek miatt iskolát váltott. Hozzátette, azért vette ki a gyerekét az iskolából, mert nem érezte biztonságosnak, hogy ez a pedagógus továbbra is az intézményben taníthat. Egy másik szülő a gyerekétől hallott az esetről. A gyerek azt mondta, miután le kellett vennie a topot, eltakarta a mellkasát, „hogy ne szégyenüljön meg még jobban az osztály előtt.”

A szülők közül többen feljelentést tettek, voltak, akiket már tanúként kihallgattak. Az ATV stábja kereste az iskola vezetőjét, de nem kívánt nyilatkozni. A tankerület vezetője pedig megbeszélésen volt, ezért nem ért rá az üggyel foglalkozni.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Telex megkeresésére azt válaszolta, hogy a rendőrség „kiskorú veszélyeztetése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt” folytat nyomozást.

A történtekről mi is megkérdeztük a nyírmeggyesi általános iskolát és a tankerületet is, de cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!