Évekkel ezelőtt a KDNP-s Nacsa Lőrinc stábjában is dolgozott Bese Gergő

2024. szeptember 20. – 19:00

Másolás

Vágólapra másolva

Nacsa Lőrinc stábjának fizetési listáján is szerepelt – a Magyar Hang szerint ráadásul évekig – Bese Gergő dunavecsei plébános, a NER egyik sztárpapja, akiről szeptember elején derült ki, hogy melegpartikon vett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal, majd sértődött partnerének köszönhetően szexvideó is kiszivárgott róla – tudta meg a Magyar Hang.

A lap értesülései szerint Bese Gergő 2018 őszétől éveken át szerepelhetett a fizetési listán. Később lekerült onnan. Megkerestük az üggyel kapcsolatban Nacsa Lőrincet, aki megkeresésünkre azt írta, hogy egyházpolitikával is foglalkozó politikusként szüksége volt a munkájához egyházon belüli nézőpontra. „(…) ezért hat évvel ezelőtt egy rövidebb időre kértem Bese Gergő segítségét. Ez a szerződés már évek óta megszűnt. Természetesen viselt dolgairól nem tudtam, ha tudtam volna, soha nem kértem volna tanácsot tőle” – írta válaszában Nacsa Lőrinc.

A Magyar Hang szerint Rétvári Bence KDNP-alelnök és miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárának stábtagjaként pedig Bese édesanyját alkalmazták azután, hogy Bese már nem szerepelt a fizetési listán, de erre Nacsa azt írta, hogy „édesanyját nem ismerem, soha nem álltam vele munkakapcsolatban.”

A lap megkereste a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyét, melytől megtudták, nem volt tudomásuk arról, hogy Bese a KDNP-frakció vagy egy KDNP-s országgyűlési képviselő alkalmazásában állt. Arra a kérdésre, hogy a szabályozás alapján papi hivatást betöltő személy állhat-e politikai párt vagy szervezet szolgálatában, határozott nemmel feleltek nekik. Ilyen tevékenységet sem a főegyházmegye, sem más egyházi intézmény külön engedélyével sem lehetett volna folytatni, és tudomásuk szerint nincs is olyan pap a főegyházmegyében, aki most vagy korábban ilyen szolgálatot tett politikai pártoknak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!