Tarr Zoltán: Nincs bennünk a Fideszre jellemző pökhendiség és kioktatni vágyás

2024. szeptember 17. – 08:14

Másolás

Vágólapra másolva

„Számunkra egy valós eszköz, nem valamiféle gittegylet vagy sóhivatal. Többek között arra lehet jó, hogy Magyarország visszakerüljön, a mi pártunk pedig bekapcsolódjon az európai vérkeringésbe” – mondta az Európai Parlamentről Tarr Zoltán, a Tisza Párt EP-képviselője, delegációvezetője a Szabad Európának adott interjúban.

Magyar Péter pártjában úgy érzik, hogy Magyarország teljesen a partvonalra szorult az unióban, és „előfordul, hogy már nézőként sincs jelen a folyamatokban az igazán fontos egyeztetéseknél”.

„Ez elsősorban azon látszódik, hogy Magyarország soha nem a megoldás, hanem a probléma részeként merül fel”

– mondta Tarr Zoltán. Ezzel szemben a Tisza Párt ott van az Európai Néppártban a legfontosabb egyeztetéseken.

A Tisza Párt EP-képviselője azt elismerte, hogy az Európai Parlamentből nem lehet leváltani a kormányt, de szerinte egy mérföldkő lehet a változáshoz való úton. „Adott egy célt a mozgalomnak, ez egy tanulási, fejlődési lehetőség számunkra. Segíti a céljaink elérését, de nem innen lehet a rezsimet leváltani”.

Azt ígérte, hogy olyan témákkal fognak foglalkozni Brüsszelben, amelyek magyar szempontból fontosak. „Úgy próbálunk jelen lenni, hogy ne tévedjünk el az európai jogalkotás útvesztőjében, hanem a témákban elmélyedve olyan lépéseket tegyünk, amelyek otthon változást tudnak elérni.”

Szerinte a fő különbség a Fidesz és a Tisza Párt között az, hogy Magyar Péterék nem Európa megmondóemberei akarnak lenni, hanem értékes és együttműködő partnerek. „Ez egy óriási különbség. Nincs bennünk a Fideszre jellemző pökhendiség és kioktatni vágyás.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!