MÁV: Nem indulnak Ausztriába vonatok Magyarországról

2024. szeptember 15. – 17:23

Másolás

Vágólapra másolva

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) vasárnap délutáni tájékoztatása szerint, vasárnap 18 órától várhatóan hétfő éjfélig az ÖBB leállítja a vasúti közlekedést Hegyeshalom és Bécs között is, a vonatok pótlására pedig nincs lehetőség – írja oldalán a vasúttársaság.

​A MÁV közölte, hogy valamennyi Railjet, bécsi EuroCity, a Kálmán Imre EuroNight és az EuRegio vonat csak Hegyeshalomig közlekedik, illetve onnan is indul. „Nemzetközi utasainak kérjük, halasszák el utazásukat, ne induljanak útnak!” – írták.

Az érintettek az utazást érintő intézkedésekről bővebben az ÖBB honlapján, illetve a MÁVINFORM felületein olvashatnak. A MÁV-Volán korábban már közölte, hogy az árvíz és az időjárás fennakadásokra kell számítani. Azt írták, hogy azok az Ausztriába tartó utasok, akik szeptember 12-ig vásárolták meg jegyüket a szeptember 13-15. közötti időszakra, ők szeptember 12. és 18. között használhatják fel a jegyeiket. A későbbi utazást tervezők számára a meglévő menetjegyüket kezelési költség nélkül térítik vissza vagy cserélik.

Házak víz alatt, hajón érkező segély, evakuálások – mutattuk be az Európát érintő nagy árvízhelyzetet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!