Demszky szerint „elhamarkodott és részben ostoba”, hogy Magyar nem kötne senkivel koalíciót, és csak bizonyos ügyeket támogatna Budapesten

2024. szeptember 14. – 11:29

Másolás

Vágólapra másolva

„Elhamarkodott és részben ostoba” Magyar Péter nyilatkozata Budapestről Demszky Gábor szerint.

A volt főpolgármester arról beszélt a Klubrádiónak, hogy aki soha nem kormányzott nagyvárost, nem tudja, mi az urbanisztika, mik a fejlesztés és működtetés összefüggései, az ne nyilatkozzon erről, vagy akkor alkalmazzon olyan tanácsadókat, akik mindezt tudják.

Magyar Péter pár napja írta a Facebookon, hogy a Tisza Párt nem köt semelyik frakcióval koalíciót, és főpolgármester-helyettest sem javasolnak, ahogy a budapesti cégek igazgatóságaiba és felügyelőbizottságaiba sem delegálnak tagokat. Azt is írta, hogy Budapest a csőd szélén áll, ezért Karácsony Gergelynek és Orbán Viktornak azonnal rendeznie kellene a főváros és a kormány kapcsolatát, és hogy a Tisza Párt ügyek mentén fog politizálni Budapesten.

„Nem nagyon értem logikailag az egésznek a felépítését, nem csak szakmai, súlyos politikai problémáim is vannak ezzel a nyilatkozattal” – kezdte Demszky. Szerinte az kevés, hogy Magyar azt mondja, bizonyos pontokat tud csak támogatni.

„Ahhoz, hogy Budapest ne csak működjön, hanem meglegyen a fejlesztésének lehetősége, meg kellene egyezni egy hosszabb távú, akár több éves fejlesztési tervben, amellé állni, és az egyes elemeit megszavazni. Továbbá támogatni Karácsony Gergelyt abban, amikor konfliktusba kerül a kormányzattal. Nem azt mondani, hogy egyezzen meg a kormányfővel ezekben az ügyekben, hanem egy összefogási programot hirdetve, amiben benne van mindenki, aki rendszerváltást és Budapest fejlesztését akarja, egy ilyen program érdekében le kell írni, hogy mit is akarunk. Tehát szakmai vitát kérnék szépen, nem szavakat, mert a beszéd csak a szó fia, kevés” – mondta Demszky.

A volt főpolgármester szerint Karácsony csak akkor tud szembeszállni a miniszterelnökkel, ha biztos többsége van. Ha ez nincs meg, akkor nem lehet tudni, mi lesz az egyes javaslatok sorsa, lesz-e költségvetése a fővárosnak, alapvető kérdések nem dőlnek el előre, és a bizonytalanság a város kárára válik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!