Nagy Ervin: Még emlékszem a szabadságért üvöltő Bibó-kollégistákra, akik most „szörnyetegekké” váltak

2024. szeptember 12. – 10:25

Másolás

Vágólapra másolva

áltozást akar a politikában Nagy Ervin, aki azért lépett be a politikába, mert attól tartott, hogy ha nem teszi, akkor újra eljön a Kádár-korszak, de ezt ő sem magának, sem a gyerekeinek nem szeretné. A Jászai Mari-díjas színész a Spirit FM Rocktérítő+ keddi műsorában többek között arról beszélt, hogy szerinte „diktatúra light” van a kulturális szektorban, és hosszan beszélt arról, hogyan vágták el őt a Nemzeti Filmalapnál. Büntizés van, dádá, nem hívás, feketelista – mondta a színész, hozzátéve, hogy ha kell, “időben húzza ki a szablyát, nem várja meg, míg Recsket újranyitják”.

Nagy Ervin beszélt arról, hogy még emlékszik arra az időszakra, amikor

"a szabadságért üvöltő, flanel/kockásinges fiatal “takonypócokra”, a Bibó-kollégistákra, akik most “szörnyetegekké” váltak. “Ezt a bennem lakó fiatal demokrata nem bírja felfogni”

– mondta a színész, majd a jelenlegi kormányra utalva hozzátette, neki "óriási csalódás megélni azt, hogy honnan indultak, mik voltak az eredeti irányok”, és most “kapok a pofámra”.

A színész beszélt még arról is, hogy szerinte az értelmiségnek van egy “cinikus távolságtartása”, ami szerinte “rohadt káros”. “Nincs füle, nincs reflexe annak a fajta társadalmi bátorságnak, hogy az értelmiségnek példát kellene mutatni” – mondta, de kifejtette, hogy szerinte ennek az is az oka, hogy többen “megégették magukat”, amikor kiálltak. Azt mondta, ő mégis szeretné sulykolni a fiatal művészekbe, hogy vannak pillanatok, amikor "meg kell dobni mindent, be kell gyújtani a rakétákat”. Ezután hosszan kifejtette, hogy szerinte senki nem mer úgy konfrontálódni, mint Magyar Péter.

“Odamegy egy hőmérővel, aztán beszélgessünk, öcsém” – utalt a színész a Tisza Párt elnökének a Honvédkórházban tett látogatására.

Miután augusztus közepén harmadfokú hőségriadót hirdettek az egész országban, és a kórházakban nem javult a klímahelyzet, Magyar Péter kórházjáró körútra indult, hogy megmérje a kórtermek és a műtők hőmérsékletét. Magyar először a budapesti Szent János Kórházba ment el, ahol szerinte „középkori állapotok” uralkodnak, majd a Budapesti Péterfy Sándor utcai Kórházból jelentkezett be,

ahol először leláncolták előtte és az akció miatt a helyszínre érkező tévéstábok előtt a kaput, később viszont ő bejutott, és 38,4 fokot mért itt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!