Elpusztult Erzsi macska

2024. szeptember 11. – 08:08

Másolás

Vágólapra másolva

Elpusztult Erzsi, Homonnay Gergely író, közéleti aktivista macskája, írja az író volt ügyvédje a Facebookon. Marczingós László posztja szerint a macskán a leggondosabb kezelések sem segítettek, egy másik poszt pedig azt írja: Erzsinek veseproblémái voltak.

„Lezárult egy olyan kor, mely a magyar történelemben igen egyedi és tanulságos. Immáron nemcsak Gergő, hanem Erzsi emlékét is ápolhatjuk. Szeretném – anonim módon – megköszönni Gergő barátjának, hogy magához vette a tragédia után Erzsit, és hosszú időn keresztül fenséges életet biztosított neki. Nekem sikerült boldogság morzsákat felcsipegetnem, melyek beépültek, minden tanulsággal együtt, életembe. Egyre üresebb az életünk, egyre nagyobb lyukakat kell betömni, mely lehetetlennek tűnik” – olvasható a posztban.

Erzsi gazdája, Homonnay Gergely 2022. január 1-én halt meg a Rómában található Bananon nevű privát klub törökfürdőjének mosdójában. Tizenhét évvel ezelőtt kezdett el blogolni, neve a gonzalo és a dagadtanoverem című blogokról vált ismertté. Könyvei, a Puszi, Erzsi!, valamint Az elnökasszony egyaránt „macskaperspektívából” mutatják be a gazda viszonyát kisállatához, illetve a politikai életet. Utolsó éveiben Rómában élt Erzsi macskával, aki az író halála után barátokhoz került.

Az első hírek szerint Homonnaynak a szív és a keringés leállása okozta a halálát, a helyszínen talált kábítószergyanús anyagok, egy zacskó fehér por és néhány fiola miatt pedig eljárás indult. Azt, hogy a rákos megbetegedésből felgyógyult Homonnay kábítószerrel élt volna, ügyvédje, barátai és családja is cáfolta és cáfolja. De a Magyarországon közismert, erőteljes politikai nézeteiről és azok következetes hangoztatásáról híres aktivista halálhírét követően más típusú összeesküvés-elméletek is napvilágra kerültek és terjedni kezdtek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!