Tiborcz István új lakcíme az a budai ingatlan, ahol Orbán Viktor korábban szűk körű tanácskozást tartott

2024. szeptember 10. – 11:58

Tiborcz István új lakcíme az a budai ingatlan, ahol Orbán Viktor korábban szűk körű tanácskozást tartott
A szóban forgó Fortuna utcai ingatlan – Fotó: Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Tiborcz István új lakcíme az az épület, ahol februárban Orbán Viktor szűk körű kormányzati találkozót tartott, írja a hvg360. Tiborcz augusztus 30-ával jegyeztette be az új címét cégcsoportja, a BDPST Group több tagjánál, köztük a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.-nél, ami áttételesen tulajdonosa is a Fortuna utcai ingatlannak.

A Karmelitától alig pár száz méterre található Fortuna utcai műemlék épületet 2019 májusában vásárolta meg 370 millió forintért a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó IBC Real Estate Kft., miután az akkor még fideszes vezetésű I. kerületi önkormányzat lemondott az elővásárlási jogáról. Az ingatlan azóta jelentős felújításon ment át.

A miniszterelnök Rogán Antal, Dömötör Csaba, Panyi Miklós, Orbán Balázs és Héjj Dávid társaságában tűnt fel az épületben. A találkozóról Tiborcz azt mondta, hogy „bármikor szívesen látom a miniszterelnök urat és vendégeit a cégcsoporthoz tartozó különböző ingatlanokban és egységekben”. A találkozó idején az épületnek használatba vételi engedélye sem volt, de Tiborczék szerint nem sértettek meg semmilyen előírást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!