Orbán Balázs: Ez nem hintapolitika, hanem a saját logika szerint működő Magyarország politikája

2024. szeptember 10. – 10:22

Másolás

Vágólapra másolva

Interjút adott az Indexnek Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, aki beszélt Orbán Viktor kötcsei kijelentéseiről, a Magyarországra „leselkedő veszélyekről”, és megint beszólt Matolcsy György jegybankelnöknek.

Orbán Viktor szombaton Kötcsén nyitotta meg az őszi politikai szezont, és zárt körben a belpolitikai tér megváltozásáról beszélt. Orbán Balázs ezzel kapcsolatban azt mondta, véget ért az aranykor, „ahol kedélyes öregurak politikai vitákat folytatnak egymással.” Szerinte a kormányzati politikusoknak már nem elég jól végezniük a munkájukat, hanem ezt a modern eszközökkel meg kell mutatni a világnak is.

Orbán Balázs szerint az Orbán-kormány politikája arra épül, hogy megtalálják azokat a témákat, amelyek összekötik és egységes gondolkodásra ösztönözik a magyarokat. Szerinte ilyen ügy az orosz-ukrán háború is. „A magyar nemzeti közösségnek van egy egyöntetű megközelítése: az, hogy ebből a háborúból nekünk ki kell maradni. Ugyanez érvényes a migráció ügyében. A mesterséges intelligencia valószínűleg arról beszélne, hogy a migrációnak milyen pozitív oldalai vannak. Ezt ki kell zárni, a magyar közösség tagjai ugyanis azt mondják, hogy a migráció negatív társadalmi folyamatokat indít el, ezért ezzel szemben védekezni kell” – mondta a miniszterelnök politikai igazgatója.

Orbán Balázs azt is elmondta, azon dolgoznak, hogy „békeköltségvetést” tudjanak elfogadni, amelyben adócsökkentések, béremelkedések vannak, és a családi adókedvezmények megduplázása is szerepel benne.

Szerinte a nyugati világban nagyhatalmi blokkosodás zajlik, amire Magyarország egy gazdasági semlegességre épülő modellel reagál. „Ez nem hintapolitika, hanem ez a szuverén, saját logika szerint működő Magyarország politikája, amire gazdasági felhajtóerőt és kormányzati sikert tudunk építeni” – tette hozzá.

Orbán Balázs a kormány gazdaságpolitikáját sokszor kritizáló Matolcsy György jegybankelnökről is elmondta a véleményét. „A kutya máshol van elásva, a kritikák mélyén személyes problémák vannak. Volt ilyen már korábban is, annak az átmeneti időszaknak is hamar vége lett” – mondta a miniszterelnök politikai igazgatója.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!