Szabad Európa: Egy 24 éves, friss diplomás MCC-s lesz a Külügyi Intézet új vezérigazgatója

2024. szeptember 6. – 18:22

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés: Tévedésből egy júliusban közölt cikket szemléztünk, azóta a Magyar Külügyi Intéztet elnöki posztjára Dr. Gladden J. Papint nevezték ki, új vezérigazgatói kinevezés még nem történt.

Új vezérigazgatója lesz a Magyar Külügyi Intézetnek, miután Schőberl Márton távozik a szervezet éléről – írta a Szabad Európa. A lap azt írja, kormányközeli forrásaik szerint a friss mesterdiplomás Molnár Dorina kerülhet Schőberl helyére, de hivatalos döntés még nem született.

A Magyar Külügyi Intézet tavaly került Orbán Balázs felügyelete alá. Az intézet a miniszterelnök külpolitikai stratégiai döntéshozatali munkáját hivatott segíteni. Az intézet honlapja szerint céljuk továbbá, hogy a külpolitikához kapcsolódó hazai szakmai közéletet aktívan alakítsa, és elérje a szélesebb nyilvánosságot.

A Szabad Európa értesülése szerint a 24 éves Molnár Dorina kerül az intézet élére, aki a Corvinuson végzett, és szerzett tavaly mesterdiplomát nemzetközi tanulmányok szakon. 2019-től az egyetem Hallgatói Önkormányzatának tagja volt, 2021-ben elnökké választották, ahonnan néhány hónap után távozott. A Corvinus mellett a Női Közéleti Vezetőképzőt is elvégezte a Mathias Corvinus Collegiumban (MCC).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!