Bevonult a börtönbe a nógrádi férfi, szüleire hagyta élettársa futtatását

2024. szeptember 5. – 08:50

Másolás

Vágólapra másolva

A Bűnügyi Igazgatóság nyomozói és a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály rendőrei szeptember 3-án hajnalban rajtaütöttek egy Nógrád vármegyei községében élő családon, és ellenállás nélkül le is tartóztattak egy 55 éves férfit, egy 54 éves asszonyt és az ő 27 éves fiukat.

A rendőrség által csütörökön ismertetett nyomozati adatok alapján a 27 éves férfi 2022 elején „kiszolgáltatott helyzetét kihasználva” prostitúcióra vette élettársát, aki a kuncsaftokat saját lakásukon fogadta.

Azonban a férfi rövid időre börtönbe vonult, ezért élettársának a férfi szüleihez kellett kültöznie. Ők ugyan befogadták a nőt, csaében azonban folytatnia kellett a prostitúciót, az ebből befolyt pénzt pedig maradéktalanul át kellett adnia nekik. A rendőrség szerint a nő teljesen a szülők felügyelete és kontrollja alá került; amikor megpróbált kibújni a leszervezett aktusok elől, és abba akarta hagyni a prostitúciót, akkor apósáék érzelmileg zsatolták és bántalmazták is.

Az áldozat élettársa időközben kiszabadult a börtönből, és onnantól kezdve a család három tagja közösen folytatta a nő kizsákmányolását. Egy ideig neten hirdették meg szexuális szolgálatait, majd amikor ebből nem folyt be elég pénz, akkor külföldön kényszerítették prostitúcióra. Az ott megkeresett több mint egymillió forintot elvették tőle, és az utolsó forintig saját magukra költötték.

Az áldozat végül 2024 májusában külső segítséggel szökött meg a lakhelyéül szolgáló családi házból. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói az általa közölt információk alapján kedd hajnalban hajtottak végre rajtaütést, és a házból nem csak a gyanúsítottakat vitték el, hanem több százezer forintot, valamint „kábítószergyanús anyagokat és fogyasztáshoz használt eszközöket” is lefoglaltak, és azt is megállapították, hogy a család az áramot a villanyóra megkerülésével, közvetlenül a villanyoszlopról bevezetve lopja.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya „szexuális cselekmény végzése érdekében munkavégzésre, munka jellegű tevékenység végzésére, egyéb szolgáltatásra vagy jogellenes cselekmény folytatására a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka” bűntette miatt a három elkövetőt gyanúsítottként hallgatta ki, őrizetbe vette és kezdeményezte letartóztatásukat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!