Nem írt igazat Magyar Péter ötkertes bulijáról a Zaol.hu, helyreigazításra kötelezte a Mediaworksöt a bíróság

2024. szeptember 4. – 10:57

Másolás

Vágólapra másolva

Sajtó-helyreigazításra és perköltséggel együtt összesen egymillió forint megfizetésére kötelezte a Zalaegerszegi Törvényszék a Zaol.hu című zalaegerszegi lapot kiadó Mediaworksöt, mert a lapban valótlanságokat terjesztettek Magyar Péterről, amikor az ötkertes buliról írtak.

A Tisza Párt szerdán közölte, hogy Magyar Péter pert nyert a Mediaworksszel szemben, miután a párt elnöke augusztus 15-én perelte be a lapot a „Magyar Péter perverz beszólásokkal alázta a tinilányokat – állítja egy szemtanú” címmel megjelent cikke miatt. Magyar a Facebookra is posztolt a határozatból:

A bíróság határozata szerint a lap valótlanul állította Magyar Péterről azt, hogy perverz beszólásokkal alázta a tinilányokat, hogy az egyik lány apját megfenyegette, és azt is, hogy azt mondta az egyik lánynak, hogy „örülj, ha szétteheted nekem a lábad”.

Az ítélet alapján a Zaol.hu-nak az eredeti cikk címe alatt, az eredeti tartalom előtt ugyanott és ugyanúgy helyreigazítást kell megjelentetni addig, amíg a cikk elérhető, de legalább 30 (harminc) napon keresztül.

A bíróság arra kötelezte a Mediaworksöt, hogy 2320 eurót, vagyis nagyjából 925 ezer forintot fizessen Magyarnak, 37 900 forint perköltséget a bíróságnak, és 36 ezer forint illetéket a NAV-nak. Az augusztus 30-i döntés ellen 15 napon belül lehet fellebbezni a Pécsi Ítélőtáblánál, a fellebbező fél kérhet tárgyalást is.

Cikkünk megjelenésének időpontjában kerestük a Mediaworksöt, hogy megtudjuk, fellebbeznek-e az elsőfokú döntés ellen, mikor közlik a helyreigazítást, hogyan kommentálják az ítéletet, és a is, hogy a kiadó többi felületén is megjelennek-e hasonló helyreigazítást.

Javítás: Cikkünk eredeti címében tévesen írtuk, hogy bírságot szabott ki a bíróság, ezért utolólag a címet módosítottuk. A hibáért elnézést kérünk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!