Orbán Viktornak is véget ért a nyár, a héten már Észak-Olaszországban vesz részt egy fórumon

2024. szeptember 4. – 13:29

Másolás

Vágólapra másolva

A héten egy észak-olaszországi gazdasági fórumra várják Orbán Viktor miniszterelnököt, ahol panelbeszélgetésen vesz részt Magyarország és Európa jövőjéről – erősítette meg Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-nek. Orbán Viktor augusztusban hosszabb szünetet tartott.

Pénteken, az Európai Ház – Ambrosetti fórum nyitónapján a Comói-tó melletti Cernobbióban tartják a háromnapos rendezvényt, amelyen az üzleti élet, az ipar vezető személyiségei, diplomaták és kormánytagok találkoznak Olaszországból és külföldről egyaránt.

Az eseményen ott lehet Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is – írja a hvg.hu a Barron's tájékoztatása alapján. Valerio De Moli vezérigazgató azt mondta, próbálják elérni, hogy Zelenszkij személyesen is ott legyen, de ez várhatóan csak az utolsó pillanatban fog majd eldőlni.

Orbán azután megy Olaszországba, hogy az olasz miniszterelnök, Giorgia Meloni EP-frakciójának lapjában azt írták róla: ő az oroszok trójai falova. Az írást egy, a lapban rendszeresen publikáló Eugen Olariu kolozsvári újságíró tette közzé, csakhogy azt röviddel a megjelenése után törölték is az oldalról, állítólag azért, mert főszerkesztői engedély nélkül tették közzé, írta a hvg.hu. Meloni és Orbán kapcsolata korábban nagyon szívélyes volt, ám az ukrajnai háborúval kapcsolatos eltérő álláspontok óta eltávolodtak egymástól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!