Ököllel támadt a buszvezetőre egy türelmetlen, büntetőfékező autós Siófokon

2024. szeptember 3. – 08:04

Másolás

Vágólapra másolva

Ököllel támadt egy buszvezetőre egy türelmetlen autós Siófokon. A budapesti férfi annyira dühös lett attól, hogy nem tudott egyből elmenni az előtte haladó busz mellett, hogy amikor végül sikerült neki az előzés, lefékezett a busz előtt, kiszállt a kocsiból, majd balhézni kezdett a buszsofőrrel, akit meg is ütött – derült ki a Somogy Vármegyei Főügyészség közleményéből.

A vádirat szerint a budapesti férfi 2024 márciusában Siófokon közlekedett a céges autójával, amikor a szűk belvárosi utcán beért egy helyi járatos buszt, ami mellett nem fért el. A sofőr nehezményezte a „hátráltatást”, mivel szerinte a buszvezető nem jobbra tartva haladt az úttesten.

A buszvezető által készített kép a vádlott által vezetett gépkocsiról – Forrás: Magyarország Ügyészsége
A buszvezető által készített kép a vádlott által vezetett gépkocsiról – Forrás: Magyarország Ügyészsége

Amikor végül sikerült megelőznie a buszt, megállt előtte az út közepén, majd felindultan odament a busz vezetőfülkéjéhez. Az autó vezetője ekkor hangosan szidalmazni kezdte a buszsofőrt, és a fülke ablakán benyúlva ököllel jobb halántékánál meg is ütötte őt. A buszvezető nyolc napon belül gyógyuló hámhorzsolással és zúzódással járó sérülést szenvedett.

A Siófoki Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a budapesti férfi ellen. Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!