Ha írnak is Magyar Péterről az MTI-ben, akkor általában kormányközeli közleményekben

2024. szeptember 2. – 07:29

Másolás

Vágólapra másolva

Kormánypárti politikusok közleményein és kormányközeli sajtótermékek sajtószemléin keresztül jelenik meg a Tisza Párt és Magyar Péter az állami hírügynökség, a Magyar Távirati Iroda oldalán (MTI) – számolt be a Népszava.

Magyar Péter pártja, a Tisza a júniusi EP- és önkormányzati választás eredményei alapján Magyarország legnagyobb ellenzéki pártjának számít, az állami hírügynökségen az elmúlt egy hónapban mégis csak egy kormánypárti „szűrőn” keresztül jelentek meg. Annak ellenére, hogy Magyar nyáron is aktív maradt, az MTI ingyenes felületén a politikus nevére az elmúlt egy hónapban négy találatot ad ki a kereső, a Tisza Párt kifejezésre pedig hatot.

A pártok közleményeit leszámítva, Magyar Péter neve először augusztus 7-én jelent meg az elmúlt egy hónapban, akkor Szentkirályi Alexandra, a Fidesz fővárosi listavezetőjének posztját szemlézték, amiben Szentkirályi úgy reagált Magyar megkeresésére, hogy „nem működnek együtt azokkal, akik Gyurcsány jelöltjét támogatják”. Aztán Rétvári Bence közleményében jelent meg, ahol a politikus kórházjárásáról azt mondta az államtitkár, hogy az „figyelemelterelés saját botrányairól”. Azt, hogy a „kórházi akció” pontosan micsoda, nem részletezte az MTI.

Augusztus 22-én kétszer is szerepelt a Tisza elnökének neve: egyszer egy Mandiner-szemlében, ami a „Magyar Péter a feleségére hivatkozva követelhetett VIP egészségügyi ellátást” címet kapta, illetve a kormányinfóról idézték Gulyás Gergely minisztert, aki állította, hogy a kórházak szerint nem igazak Magyar Péter állításai.

A Tisza Pártra keresve összesen hat találatot dob ki az MTI keresője. Ezek mellé jön még az egyik, augusztus 6-án írt közleményük. A hatból az egyik a fideszes Tranzit Fesztivál közleménye, amiben leírják, hogy az ellenzéki párt képviselői nemet mondtak a rendezvényen való részvételre. Ott van köztük a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) közleménye, amiben közölték, hogy „a kiszolgáltatott helyzetben lévő pácienseket, hozzátartozóikat, vagy akár az ott egészségügyi ellátást és más munkát végző személyeket is megilleti a személyes adatok védelméhez fűződő alapjog”, majd azt írták, hogy a „Tisza Párt egészségügyi intézményekben készített fényképekkel, videókkal, beszámolókkal kívánja bemutatni, hogy milyen hőmérsékleti és egyéb viszonyok uralkodnak a magyar egészségügyi ellátórendszerben.” Ezentúl a szintén kormánypárti Nézőpont Intézet kutatásában említik meg a Tiszát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!