Féltékenység miatt szándékosan gázoltak el egy férfit Kétegyházán

2024. augusztus 30. – 09:37

Másolás

Vágólapra másolva

Emberölési kísérlet gyanúsítottjaként hallgatták ki azt a 25 éves újkígyósi férfit, aki a Békés Vármegyei Főügyészség szerint társaival csoportosan elkövetett garázdaság során elgázolt egy előle menekülő férfit, olvasható az erről szóló ügyészségi közleményben.

A megalapozott gyanú szerint augusztus 26-án, délután két család közt féltékenységi konfliktus alakult ki. Az egyik család tagjai macsétával, ásóval, kapával fegyverkeztek fel, majd Kétegyházán, egy italmérő helynél támadtak a másik családra. A sértett gyalog próbált elmenekülni, de a gyanúsított autóval utána ment, majd először szándékosan elsodorta, amikor pedig áldozata felállt, elgázolta, ezért a sértett súlyosan megsérült, és mentők szállították kórházba.

A támadó elmenekült a helyszínről, de a rendőrség egy nap után azonosította és előállította. Később ismeretlen helyre távozott, ám néhány órával később feladta magát. Az autós gázolót kihallgatása után letartóztatták, az általa elkövetett bűncselekményért pedig 5-től 15 évig tartó szabadságvesztést kaphat. Az ügyészség azzal indokolta a letartóztatást, hogy fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye, illetve a tanúk befolyásolásának kockázata.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!