A pártok közül a Tisza költött a legtöbbet Facebook-hirdetésekre az elmúlt egy hónapban

2024. augusztus 28. – 07:47

Másolás

Vágólapra másolva

Az összes párt közül a Magyar Péter vezette Tisza Párt költött a legtöbbet politikai tartalmú Facebook-hirdetésekre az elmúlt egy hónapban, írja a Hvg.hu. Ezzel ők a második legtöbbet költő Facebook-oldal, amely társadalmi ügyekkel, politikával foglalkozik. Ebben az időszakban csak az Origo költött ennél is többet, közel 7 millió forintot ilyen hirdetésekre.

A Tisza által elköltött összeg önmagában nem lenne sok. Különlegessége abban rejlik, hogy ugyanebben az időszakban a többi párt vagy politikával foglalkozó oldal nem volt túl aktív a tavaszi időszakhoz képest, a Tisza mégis mozgásban maradt. Még a Megafon sem hirdetett az elmúlt 30 napban, pedig márciusban még 100 millió, májusban pedig 260 millió forintból hirdettek a Facebookon.

A Google hirdetéseire még többet költött a Tisza, június eleje óta 8,3 milliót fordítottak YouTube-reklámokra. Ebből 6 milliót csak a választások előtti héten költöttek el, és ezek sem politikáról szóltak, hanem a webshopjuk és a rendszerváltó tagság reklámozásáról. Abban az időszakban egyébként ez sokkal kevesebb volt, mint a többi párt hirdetési büdzséje: a Fidesz június 3. és 9. között 60 milliót, az LMP 20 milliót, a DK 16 milliót, a Momentum pedig 11 milliót költött erre a célra.

Magyar Péternek eddig mindössze egy fizetett hirdetése volt, az is még márciusban futott négy napig. Mégis rengeteg interakciót produkált a választás hónapjában, még Orbán Viktor Facebook-oldalát is jócskán túlszárnyalta. Magyar oldala hasonlóan népszerű, mint Orbáné, pedig a miniszterelnöknek háromszor annyi Facebook-követője van, mint a Tisza Párt vezetőjének.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!