Szegedi Tudományegyetem: Nem zárt be a szentesi fül-orr-gégészet, de az összetettebb műtéteket Szegeden végzik

2024. augusztus 27. – 19:07

Másolás

Vágólapra másolva

„A sajtóban több helyen megjelent állításokkal ellentétben a szentesi kórházban nem zárt be a fül-orr-gégészeti osztály. Az ügyeleti, járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátás zavartalan, a nem sürgős bennfekvést igénylő betegeket egynapos ellátás keretében kezelik, a bonyolultabb esetek műtéti beavatkozása az egyetemi klinikán történik”

– írja közleményében a Szegedi Tudományegyetem (SZTE).

Varga Ferenc, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője pár napja a Facebook-oldalán tett közzé egy videót, amelyben arról beszélt, hogy a szülészeti osztály után a fül-orr-gégészeti ellátás is megszűnt a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban. Varga el is látogatott a kórházba, ahol egy ott dolgozó azt mondta, a szakrendelés még működik a kórházban, de a fekvőbeteg-ellátás már nem.

Az SZTE szerint „az ellátás zavartalanul működik, a betegfogadás folyamatos”. Azt írják, a fekvőbetegeket a kórház egynapos ellátás keretében fogadja, a sürgős eseteket pedig a készenléti ügyeleten és a sürgősségi osztályon látják el.

Hozzáteszik, az ezeken felüli, bonyolultabb műtéti beavatkozásokat az egyetem szegedi klinikájára költöztették, mivel a teljes körű fekvőbeteg-ellátás „szakmailag és pénzügyileg nem működtethető”, és a kevés műtét miatt az „ellátási igények nem indokolják”.

2024 első négy hónapjában kilenc beteget láttak el Szegeden az Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikáján.

A szentesi Dr. Bugyi István Kórházban még tavaly év elején jelentették be, hogy orvoshiány miatt bezárják a szülészetet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!