Szeptember 7-én lesz a kötcsei piknik

2024. augusztus 27. – 16:41

Másolás

Vágólapra másolva

Szeptember 7-én rendezik meg Kötcsén a 23. pikniket a Dobozy-kúrián – értesült az ATV. A fővédnök és a főszónok ezúttal is Orbán Viktor miniszterelnök lesz. A lap szerint a találkozó idei mottója: „Legyen béke már”.

Ez az az esemény, ami hagyományosan a legfőbb fideszes rendezvény Tusványos mellett. Ezt minden évben a Fidesz pártalapítványa, a Polgári Magyarországért Alapítvány szervezi, a fő vendég pedig természetesen Orbán Viktor, aki zárt körben jelöli ki a Fidesz politikájának fő irányvonalait és témáit, amik hosszabb távon meghatározzák a kormánypárt stratégiáját.

Tavaly Orbán arról beszélt a pikniken, hogy 2034-ig tervezi a saját kormányzását, a céldátumot azzal indokolta, hogy a háború és a koronavírus-járvány elvett tőlük négy évet. A miniszterelnök akkor a gazdasági nehézségeket jelölte meg a Fidesz népszerűségvesztésének fő okaiként, mint mondta, „a társadalom nem ehhez szokott hozzá, hanem a folyamatos növekedéshez”.

A találkozón stábunk is ott volt, ahol Mészáros Lőrinc jachtozásáról és a szerénységről kérdeztük a fideszes holdudvar résztvevőit:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!