„Megölhetlek?” – kérdezte a férfitől a késelő lány, akinek a bíróság ma elrendelte a letartóztatását

2024. augusztus 27. – 11:56

frissítve

„Megölhetlek?” – kérdezte a férfitől a késelő lány, akinek a bíróság ma elrendelte a letartóztatását
A 19 éves lány láthatóan megtört, 11 órára vezették elő az letartóztatásáról szóló ülésre – Fotó: Laczó Balázs/ Telex
Laczó Balázs
Laczó Balázs
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítja, és a Győri Járásbíróság kedden elrendelte a letartóztatását annak a 19 éves lánynak, aki szombaton az otthonában konyhakéssel többször megszúrta apját és nagymamáját, akikkel egy fedél alatt élt Mosonmagyaróváron.

A kettős támadás után kirontott a házból és az utcán folytatta az érthetetlen ámokfutást. Megszúrt egy férfit a Zichy Mihály utcában, és a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség által ma közöltek szerint előtte azt kiáltotta: „Megölhetlek?”

Ezután berontott egy trafikba. Dulakodni kezdett az eladóval, aki megpróbálta elvenni a nőtől a kést, de a gyanúsított a karján, vállán őt is megszúrta majd kiment a boltból. Egy másik dohányboltba szaladt, ahonnan az eladót kizavarta, majd elbarikádozta magát, és törni-zúzni kezdett. Ahogy az ügyészség tájékoztatásából kiderül, a berendezésben és az árukészletben mintegy 1,5 millió forintos kárt okozott. A TEK emberei a trafikban fogták el, később a rendőrség az elfogásról korhatáros videót közölt.

Az ügyészség közlése szerint a fiatal szervezetében többféle kábítószert is találtak. A késes támadás előtti időszakban a család nem is tudta, hol van a lány, két héten át nem adott életjelet magáról, ezért az apja bejelentette az eltűnését. Úgy tudjuk, emiatt a lányt augusztus 10. óta eltűntként keresték egészen a támadássorozat napjáig.

Nincsenek életveszélyben a sérültek

A sokkoló támadássorozat miatt mindenkit kórházba szállítottak, a nagymama és az édesapa állapotáról szombaton még úgy lehetett tudni az első hírek alapján, hogy állapotuk kritikus, a másik két sértett könnyebben sérült.

A legsúlyosabban ők ketten sérültek meg, mivel csaknem tucatnyi szúrással sebesítette meg őket a lány. Az ügyészség közleménye szerint a nő édesapja súlyos, életveszélyes, nagymamája súlyos, várhatóan maradandó károsodást okozó sérülést szenvedett.

A két hozzátartozót mentőhelikopterrel szállították a győri Petz-kórházba. A vizsgálatok után kiderült, hogy a sérülések nem annyira súlyosak, mint amire elsőre következtetni lehetett volna, a belső szervek ugyanis épek – értesült a Telex. Éppen ezért – úgy tudjuk – végül sebészi beavatkozásra, feltáró műtétre nem került sor, állapotuk kielégítő, nincsenek életveszélyben.

Elfogadta a börtönt, nem fellebbezett

A Győri Járásbíróság a vármegyei főügyészség indítványára ma elrendelte a lány letartóztatását, a döntés jogerőre emelkedett, az érintettek nem fellebbeztek.

Mint Havasiné Kulcsár Petra törvényszéki szóvivő elmondta: a bíróság azért döntött így, mert:

  • a véletlenszerű elkövetés módja miatt nem kockáztatja a bűnismétlés veszélyét,
  • a lány korábban egy kábítószeres ügyben indult büntetőeljárás alatt elérhetetlenné vált,
  • esetleg megnehezítheti a további bizonyítást,
  • és a sértettekkel egy fedél alatt most nem lakhatna.

A késelővel szemben emberölés bűntettének kísérlete miatt nyomoznak, állapotát pedig mindenek előtt az elmeorvos vizsgálja, hiszen a legfőbb kérdés az ő büntethetősége szempontjából most nyilván az, hogy teljesen beszámítható volt-e. Az RTL Híradó beszámolója szerint korábban a lányt zavartnak látta a környezete.

A gyanúsított a letartóztatásáig nem tett vallomást, és mint a szóvivőtől megtudtuk, most sem beszélt, viszont együttműködő volt.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!