Az M3-ason, M0-son is fennakadásokat okozott a vihar, Hevesben kidőlt fa miatt hajtott árokba egy autó

2024. augusztus 27. – 18:47

Másolás

Vágólapra másolva

Budapestet is elérték kedden kora este a zivatarok, amik több autópályán is fennakadásokat okoztak, Heves vármegyében pedig a viharkárok elhárításán dolgoznak a tűzoltók. Heves mellett Nógrád és Pest vármegyében, valamint Budapesten kérték a legtöbb segítséget a tűzoltóktól.

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki a HungaroMet az ország északi és középső részére este hatkor, az érintett területeken rövid idő alatt akár több mint 25-30 milliméter eső eshet.

Hatvannál a felhőszakadás miatt az M3-ason egy ideig csak nagyon lassan tudtak haladni az autók, volt, hogy állt a forgalom. Az Útinform szerint este hat előtt az M0-s autóúton, az M5-ös autópálya csomópontjánál is erős felhőszakadás alakult ki, emiatt a járművek nagyon lassan haladnak, alkalmanként meg is állnak, főként az M3-as autópálya felé vezető oldalon. Az ellenkező irányban, Pécel térségében hasonló okból torlódik a forgalom.

Az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán, Gödöllő térségében korábban baleset történt, a helyreállítási munkák idejére újra lezárták a külső sávot a 33-as km-nél, és a korlátozás előtt több mint 5 km hosszan torlódnak a járművek.

Pest vármegyében harminc címre szintén kidőlt fák eltávolításához kérik a tűzoltók segítségét. Az MTI információi szerint egy ráckevei szálloda kerti medencéjére dőlt egy faág, két ember könnyebben megsérült, őket a mentők kórházba vitték. Budapesten leginkább Dél-Pesten és Dél-Budán pusztított a vihar, húsz helyszínen dolgoztak este nyolc előtt a tűzoltók kidőlt fák eltávolításán.

Heves vármegyében délután öt órakor több mint húsz helyre várták a segítséget a tűzoltóktól, írta a katasztrofavedelem.hu. Gyöngyöshalászon, a 3204-es úton fa dőlt egy arra haladó kocsira, ami így az árokba hajtott. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók teljes útlezárás mellett dolgoztak a helyszínen.

Domoszlón, a Hunyadi János utcában villám csapott egy lakóházba, Hatvanban, a Kodály Zoltán utcában fa dőlt egy ház tetejére, Boldogon, a Zrínyi úton háztetőre dőlt egy villanyoszlop, a Kossuth Lajos úton pedig egy fa az úttestre dőlt. Turán, a 3104-es úton több fa is kidőlt, elzárva mindkét forgalmi sávot. A tűzoltók eltávolították a faágakat és ellenőrzik az utat.

Nógrádban főként Balassagyarmaton és Karancslapujtőn dolgoznak a tűzoltók, utakra, vasúti sínre, járművekre dőlt fákat távolítanak el, huszonöt helyszínen várják a károk elhárítását.

Balassagyarmat polgármestere, Csach Gábor arról írt a Facebookján, hogy extrém vihar volt a városban is. Fák dőltek ki, villanyvezetékek szakadtak le, a város belterületi utcáinak több része nem járható akadálymentesen. A város területeinek közel fele érintett az áramszünetekben, és ez a balassagyarmati elosztóállomás vezetékeinek sérülése miatt a rétsági és a szécsényi területi ellátást is érinti.

Az Időkép azt írta, hogy a Dunántúl nyugati részén a nap első felében hoztak több helyen kiadós felhőszakadást a zivatarok, több helyen 20-30 milliméternyi eső esett. Alsónemesapátiban pedig 55 milliméternyit regisztráltak, ami majdnem egyhavi csapadéknak felel meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!