A DK képviselője szerint Karácsony a választás óta még informálisan sem kereste a DK vezetőit, hogy a fővárosról tárgyaljanak

2024. augusztus 27. – 10:16

Másolás

Vágólapra másolva

„A Párbeszéd társelnökének Gyurcsány-ellenes kirohanásai, valamint az a tény, hogy június 9-ét követően az újraválasztott főpolgármester egyszer sem kereste (sem formális, sem informális módon) a DK vezetését és fővárosi képviselőit, számunkra egyértelműen azt mutatják, hogy a Párbeszéd elhagyta ezt a megállapodást” – írta a Facebookon kedden megjelent posztjában Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője. Barkóczi azt is írta, hogy szerinte Budapest a szociáldemokraták nélkül az elmúlt öt évben kormányozhatatlan lett volna, és szerinte most az is lesz.

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás júliusi újraszámlálása után a Telex élő műsorában beszélt arról is, milyen lehet a viszonya a Tisza Párthoz és a DK-hoz, azt mondta, hogy a fővárosi közgyűlés új logika mentén kell működjön, egyrészt a megváltozott jogszabályi környezet, másrészt az új szereplők miatt. Szerinte többféle működési modell lehet, és azt is relatívnak véli, hogy mit lehet majd többségnek tekinteni.

Karácsony már akkor azt mondta, hogy felvette a kapcsolatot Magyar Péterrel, mert az eredmények alapján a Tisza Párt adja majd a legnagyobb fővárosi frakciót, de közösen megegyeztek abban, hogy megvárják a folyamatok végét az egyeztetésekkel. A főpolgármester azt mondta, hogy a józan paraszti ész alapján kezdte a Tiszával, mert ők a legnagyobbak most tíz fővel, míg a DK-nak csak három képviselője van, de az összes frakcióval, a Fideszével is beszélgetni fog.

A beszélgetést itt tudja újra megnézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!