Füst került az utastérbe, Budapesten hajtott végre kényszerleszállást a Wizz Air egyik gépe

2024. augusztus 25. – 11:37

Másolás

Vágólapra másolva

Budapesten hajtott végre kényszerleszállást vasárnap kora reggel a Wizz Air egyik, Craiova és London-Luton között közlekedő gépe, mert füst jutott az utastérbe, a személyzet két tagja pedig rosszullétre panaszkodott. A járat néhány óra után új repülővel és személyzettel folytathatta az útját – írja az Airportal.

A lap cikke szerint a gép már Magyarország légterében repült, amikor a személyzet az út megszakítása mellett döntött, mert füst jutott be az utastérbe a légkondicionáló rendszeren keresztül. A leszállás előtt azt is jelezték a légiirányításnak, hogy a személyzet két tagja rosszul érzi magát.

A gép kicsivel reggel 6 után szállt le Budapesten, a Budapest Airport pedig arról tájékoztatta a lapot, hogy a gép technikai, valamint egészségügyi okok miatt szakította meg az útját. Azt is írták, hogy a járat a repülőgép, valamint a személyzet cseréje után folytatta útját Lutonba 9:51-kor.

Cikkünk megjelenése után a Wizz Air közleményt adott ki az esetről. Ebben ezt írták: „A légitársaság W4 3751 számú Craiova-London Luton járata Budapesten szakította meg útját, miután a pilóták szigorú szabályokat betartva a kitérő mellett döntöttek. Európa legfiatalabb flottáját üzemelteti a légitársaság, amely a folyamatos karbantartásra továbbra is rendkívül nagy figyelmet fordít. A Wizz Air ezúton kér elnézést az érintett utasoktól, hangsúlyozza ugyanakkor, hogy az utasok és a légi közlekedés biztonsága minden esetben a legfontosabb.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!