Felborult és letarolt egy villamosmegállót egy tűzoltóautó Szegeden

2024. augusztus 25. – 17:02

Felborult és letarolt egy villamosmegállót egy tűzoltóautó Szegeden
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Összeütközött egy személyautó és egy teherautó Szegeden, a Rókusi körút és a Szatymazi utca kereszteződésében – közölte a katasztrófavédelem vasárnap.

A teherautó egészen pontosan egy valószínűleg épp egy esethez siető tűzoltóautó volt, amely a balesetben felborult, és a közeli villamosmegállóba csapódott, a földdel téve egyenlővé annak esőbeállóját és korlátját.

Az eset háromnegyed négy körül történt, az egyik szegedi Facebook-csoportban egy nő azt írta, „megkülönböztető jelzést használó tűzoltóautónak nem adták meg az elsőbbséget”. A balesetnél legalább öt mentőautó állt, amikor a helyszínen jártunk. Cikkünk megjelenése után Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője azt írta, hogy a helyszínre összesen hat mentőegység érkezett, egy tűzoltó súlyos, három további tűzoltó és a személyautót vezető férfi pedig könnyebb sérüléseket szenvedett, helyszíni ellátás után mindannyiukat kórházba szállították.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder / Telex Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder / Telex
Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder / Telex

A katasztrófavédelem közlése szerint a műveleti szolgálat irányítása mellett a szegedi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést. Az érintett útszakaszt teljes szélességében, mindkét irányban lezárták, a 2-es villamosok helyett pótlóbuszok járnak.

2007-ben ugyanebben a kereszteződésben történt már egy kísértetiesen hasonló baleset: akkor is egy tűzesethez riasztott, szirénázó tűzoltóautó elé hajtott ki egy autó, amiben egy akkor a hatvanas éveiben járó szegedi házaspár utazott. Nyolcan sérültek meg, az intenzív osztályra került idős páron kívül három tűzoltó könnyebben, három súlyosan.

Cikkünket frissítettük az Országos Mentőszolgálat válaszával.

A szerző a Szegeder újságírója. A cikk a Szegeder és a Telex együttműködésének keretében jelenik meg a Telexen is.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!