Az egészségügyi államtitkár növelni szeretné a betegek komfortfokozatát

2024. augusztus 24. – 19:18

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány egyik legfontosabb célja az, hogy pályán tartsa a munkaképes egészségügyi szakdolgozókat, és olyan új technológiák bevezetésén dolgoznak, amelyek növelik a beteg biztonságérzetét és komfortfokozatát – mondta Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára szombaton Tihanyban a Tranzit Fesztiválon.

A kormánypártok által szervezett fesztiválnak csak egy része nyilvános a Facebookon, így az elhangzottakról csak az MTI tudósítására lehet támaszkodni. Eszerint Takács a Milyen az egészséges egészségügy? című beszélgetésen azt mondta: olyan új technológiák behozatalán és azok rendszerbe állításán dolgoznak, amelyek a beteg biztonságérzetét és komfortfokozatát növelik. Emellett olyan ápolástechnikai eszközök beszerzése is folyik, amelyek óvják az egészségügyben dolgozókat.

2010-hez képest két és félszer több forrással gazdálkodik az egészségügy, az orvosok és az ápolók bérét pedig megnégyszerezték, hangzott el. Az államtitkár szerint az egészségügy nem „egy könnyű meló”, mindenhol problémák vannak a humán erőforrásokkal, azaz nincs mindenhol elég szakorvos és ápoló. Ha azonban egyszer megérzi az ember, hogy ennek a hivatásnak a szépséget a mások megsegítése adja, akkor sokkal magasabb lesz a boldogsági szintje – mondta.

Szeptembertől lesz iskolai egészségnevelés, mondta az államtitkár. A legfontosabb célkitűzés az, hogy a betegségek megelőzését helyezzék előtérbe, és az egészségügyi szűrésekre is új rendszert fognak kidolgozni.

Szombaton Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke és Kulja András, a párt EP-képviselője a szolnoki Hetényi Géza Kórházban folytatta kórházlátogató akcióját, ahová Takács Pétert is várták. Mint írták: a főépület négy liftjéből kettő egyáltalán nem működik több mint egy hónapja, a másik kettő pedig néha elakad, Magyar Péterék is bennragadtak az egyik felvonóban. A kórház egyik mosdója több hete nem használható, a normál mellékhelyiségben nem működik a csap, nincs fertőtlenítőszer, „viszont átható vizeletszag van, ahogy a liftben is”. Ehhez képest az intézmény uniós forrásokból felújított szárnyaiban megfelelőek a körülmények. Magyar Péter közleményében azt írta: „Takács Péter egészségügyi államtitkár úr azt üzente, hogy sajnos nem tud részt venni a bejáráson, mert a fideszes Tranzit Fesztiválon vesz részt Tihanyban, és épp ellátja munícióval a propagandát.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!