Mutatta a jelet, láttam, hogy ki voltak sírva a szemei – mondta a bántalmazott nőn segítő kaposvári eladó

2024. augusztus 24. – 08:09

Másolás

Vágólapra másolva


„A hölgy és a párja bejöttek a bejáraton az üzletbe, ahol dolgozom. Az úr jött a hölgy mögött, már akkor mutatta a jelet, vagyis jött felém a hölgy, felvéve a szemkontaktust velem. Akkor láttam, hogy ki vannak sírva a szemei” – mondta annak a kaposvári üzletnek az alkalmazottja az RTL Fókusznak, aki felismerte a kapcsolati erőszakra utaló egyezményes jelet és értesítette a rendőrséget.

Az eladó elmondása szerint az üzletben ezután ismét mutatta neki a kézjelet a vásárló, hogy bajban van, és segítséget kér. „Igazából elhaladtak előttem, én pedig azonnal rendőrt hívtam. Bementem hátra az irodába, figyelemmel kísértem a kamerán, hogy mi történik ”- mondta az eladó.

A férfi egy idő után kiment az üzletből, az eladó addigra letette a telefont, és kiment a bajban lévő nőhöz. Szólt neki, hogy maradjon ott, jönni fognak a rendőrök. A rendőrség nagyon hamar a helyszínre érkezett.

Az eladó korábban maga is látta a TikTokon a bántalmazottak néma segítségkérését elősegítő nemzetközi kézjelet, innen tudta, hogy a vásárló bajban van.

Az ügyben nyomozás folyik kapcsolati erőszak és más bűncselekmények miatt. A férfi szabadlábon védekezik, de távoltartást rendeltek el vele szemben.

Az egyezményes segélyhívó kézjelről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!